Κεφαλονιά – Πετανοί

Κεφαλονιά - Πετανοί 1

Η παραλία των Πετανών είναι μία από τις ομορφότερες και πλέον διάσημες παραλίες της Κεφαλονιάς. Οι Πετανοί βρίσκονται κοντά στο Ληξούρι, στο δυτικό τμήμα του νησιού στη χερσόνησο της Παλικής. Το όνομα έχει προέλευση Ομηρική και προέρχεται από την λέξη “εηπετανοί”, το οποίο σημαίνει το τόπο που έχει πολλά νερά καθ’ όλο το έτος.

Κεφαλονιά - Πετανοί 2Τον όρμο των Πετανών οριοθετούν δύο γλώσσες στεριάς. Στην δεξιά πλευρά το ακρωτήρι ονομάζεται της κυρά-Άννας για το οποίο ο μύθος λέει ότι ήταν μια γυναίκα που στην προσπάθειά της να γλυτώσει το παιδί της από τα μανιασμένα κύματα, τελικά χάθηκε σε αυτά η ίδια. Η παραλία έχει μήκος κάτι λιγότερο από ένα χιλιόμετρο και για το έτος 2022 είναι βραβευμένη με την γαλάζια σημαία. Διαθέτει λευκό ψιλό βότσαλο και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, δημιουργώντας ένα τοπίο που σίγουρα θα σας μαγέψει. Η πληθώρα επίσης των πηγών της περιοχής, οι οποίες τελικά καταλήγουν στην θάλασσα, διατηρούν σχεδόν πάντοτε τα νερά δροσερά. Τα νερά βαθαίνουν σχετικά απότομα, όπως και οι περισσότερες παραλίες του Ιονίου, γι’ αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή για τους μικρούς κολυμβητές!

Κεφαλονιά - Πετανοί 3Η παραλία διαθέτει άρτια οργάνωση, επομένως υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, ντουζ, καφέ-μπαρ για να πιείτε το καφέ ή το ποτό σας καθώς και ταβερνάκια για να γευματίσετε. Το καταπράσινο τοπίο της περιοχής σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα από τα βότσαλα και τις αποχρώσεις της θάλασσας, οδηγεί αρκετούς στην σύγκριση της ομορφιάς των Πετανών με αυτή του Μύρτου. Αν έχετε επίσης την δυνατότητα μη φύγετε από την παραλία χωρίς να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα που σε καθηλώνει μέχρι ο ήλιος να σβήσει στη θάλασσα!

Κεφαλονιά - Πετανοί 4Για να φτάσετε στην παραλία των Πετανών θα ακολουθήσετε το δρόμο προς την Ανωγή ο οποίος περνάει από τα Μονοπωλάτα, την Αγία Θέκλη και τα Βιλατώρια. Ο κατηφορικός δρόμος προς την Ανωγή θα σας αποκαλύψει ένα τοπίο ασύλληπτης ομορφιάς που αξίζει να σταματήσετε για να το αποθανατίσετε. Η κατάβαση ωστόσο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής διότι παρόλο που ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος έχει αρκετές στροφές 180 μοιρών.

Πρόσβαση Οδικώς

Απόσταση από το Ληξούρι : 12,8 km / Χρόνος Οδήγησης : 23 λεπτά
Απόσταση από το Αργοστόλι : 34,8 km / Χρόνος Οδήγησης : 50 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 38.26105,20.37751

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.