Λευκάδα – Μικρός Γιαλός

Λευκάδα - Μικρός Γιαλός 5

Η πανέμορφη και ήσυχη παραλία Μικρός Γιαλός (ή Πόρος) βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Λευκάδας, εντός του όρμου Ρούδα, και σε απόσταση 29 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού.

Λευκάδα - Μικρός Γιαλός 3Είναι η παραλία του παραδοσιακού οικισμού του Πόρου και απέχει 3 χιλιόμετρα περίπου από αυτό. Ο Μικρός Γιαλός βρίσκεται σε ένα φυσικό κόλπο με πανέμορφο τοπίο και προνομιακή θέση γιατί προστατεύεται από τους ανέμους καθώς τα ψηλά βουνά που περιβάλλουν τον κόλπο αποτελούν εμπόδιο για τους ανέμους, με την θάλασσα να είναι σχεδόν πάντα ήρεμη και γαλήνια. Η παραλία είναι βοτσαλωτή με λευκά βότσαλα, αλλά και άμμο, ενώ τα νερά είναι κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα και διαυγή με το βυθό να παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και να αξίζει να εξερευνηθεί. Αυτός ο τέλειος συνδυασμός του πράσινου, του γαλάζιου και του λευκού κάνουν την παραλία μαγευτική και ιδανικό προορισμό για χαλάρωση και ξεκούραση. Τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο και διαθέτει υποδομές όπως ξαπλώστρες και ομπρέλες χωρίς όμως να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της, αφήνοντας έτσι πολύ χώρο για όσους θέλουν να κάνουν χρήση του δικού τους εξοπλισμού.

Λευκάδα - Μικρός Γιαλός 6Λευκάδα - Μικρός Γιαλός 4Λευκάδα - Μικρός Γιαλός 1Στο πίσω μέρος της παραλίας και κατά μήκος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου λειτουργούν αρκετά καταστήματα καφέ και φαγητού στα οποία θα απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας αλλά και θα προμηθευτείτε τις απαραίτητες προμήθειες. Επιπλέον στην παραλία υπάρχουν και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ όπως κανό ή θαλάσσιο ποδήλατο αλλά και μηχανοκίνητα σπορ. Η πρόσβαση στην παραλία Μικρός Γιαλός από την πόλη της Λευκάδας είναι εύκολη μέσω του περιφερειακού οδικού δικτύου Νυδρίου – Βασιλικής με το τελευταίο τμήμα μονάχα της διαδρομής να απαιτεί προσοχή και να είναι λιγάκι κουραστικό λόγω στροφών. Η απόσταση από την πόλη της Λευκάδας είναι 29 χιλιόμετρα και ο χρόνος που θα χρειαστείτε είναι 46 λεπτά περίπου. Πίσω από την παραλία, κατά μήκος του δρόμου υπάρχει αρκετός χώρος για parking ωστόσο σε ώρες αιχμής ενδέχεται να αντιμετωπίσετε κάποια δυσκολία.

Πρόσβαση ΟδικώςFisiki skia1


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη πόλη της Λευκάδας : 29 km
Χρόνος Οδήγησης : 46 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 38.63990,20.69589

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.