Ιθάκη – Φιλιατρό

Ιθάκη - Φιλιατρό 1

Το Φιλιατρό βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ιθάκης και πολύ κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ. Βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων περίπου από αυτό, ιδανικός επομένως προορισμός για όσους διαμένουν μέσα ή γύρω από το Βαθύ.

Ιθάκη - Φιλιατρό 4Είναι από τις πιο όμορφες και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού σχηματιζόμενη σε ένα στενόμακρο και καταπράσινο κόλπο. Η παραλία, όπως άλλωστε και οι περισσότερες του νησιού, είναι βοτσαλωτή γεγονός που δεν την καθιστά ιδιαίτερα φιλική για όσες οικογένειες έχουν μικρά παιδιά και αποζητούν το παιχνίδι. Η θάλασσα διαθέτει ρηχά, ζεστά και πεντακάθαρα νερά με γαλαζοπράσινο χρώμα που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν καθώς εσείς απολαμβάνετε το κολύμπι σε αυτά. Είναι από τις πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού. Επομένως θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση ενώ στην παραλία υπάρχει και beach bar για να προμηθευτείτε καφέ ή νερό καθώς και γρήγορο φαγητό (λ.χ. σουβλάκια).

Ιθάκη - Φιλιατρό 3Το οργανωμένο τμήμα δεν καλύπτει όλη την παραλία, επομένως όσοι επιθυμείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας εξοπλισμό. Τέλος, πάνω από την παραλία, τα δέντρα ενός ελαιώνα δημιουργούν μια εξαιρετική σκιά, έτοιμη να σας υποδεχτεί και να σας προσφέρει την δροσιά της. Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο που επιλέγουν αρκετοί να κατασκηνώσουν αν και το κάμπινγκ στην συγκεκριμένη περιοχή δεν επιτρέπεται. Όπως προαναφέραμε η παραλία είναι σε κοντινή απόσταση από το Βαθύ και η πρόσβαση σε αυτή αν και εύκολη, χρήζει προσοχής καθώς ο δρόμος είναι στενός. Χώρος στάθμευσης υπάρχει, ωστόσο ιδιαίτερα κατά τον Αύγουστο ενδέχεται να δυσκολευτείτε να βρείτε κοντά στην παραλία και να χρειαστεί σε παρκάρετε σε σχετικά μακρινή απόσταση.

Πρόσβαση Οδικώς


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από το Βαθύ : 3,2 km
Χρόνος Οδήγησης : 13 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 38.37124,20.74219

You may also like

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Ιθάκη – Φιλιατρό

  1. Πίνγκμπακ:Ιθάκη – Σαρακήνικο – Hellas Beach