Σύρος – Αγκαθωπές

Σύρος - Αγκαθωπές 4

Η παραλία των Αγκαθωπών αποτελεί μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Σύρου. Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 11 περίπου χιλιομέτρων από την Ερμούπολη, ενός χιλιομέτρου από την Ποσειδωνία και απέναντι από τα νησάκια Σχοινονήσι και Στρογγυλό. Στην άκρη του όρμου βρίσκεται επίσης το ακρωτήρι Βιγλοστάσι με τον εντυπωσιακό φάρο.

Σύρος - Αγκαθωπές 8Ιδιαίτερη ομορφιά στην παραλία τους καλοκαιρινούς μήνες προσδίδουν τα κρινάκια τα οποία φυτρώνουν παντού στην αμμουδιά ενώ αν είστε τυχεροί και βρεθείτε στις Αγκαθωπές την Άνοιξη, ίσως συναντήσετε και φώκιες Μονάχους-Μονάχους που χρησιμοποιούν την αμμουδιά της παραλίας για να γεννήσουν. Πρόκειται για όμορφη παραλία με χρυσή άμμο και αλμυρίκια, τα οποία θα σας χαρίσουν τον ίσκιο τους, ενώ τα ρηχά καταγάλανα νερά είναι κατάλληλα για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Σύρος - Αγκαθωπές 5Είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες επί πληρωμή, αλλά και με ψάθινες ομπρέλες από το δήμο τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς χρέωση. Θα βρείτε επίσης θαλάσσια ποδήλατα και κανό καθώς και εγκαταστάσεις για να παίξετε beach-volley ενώ υπάρχει και ναυαγοσώστης. Το beach-bar, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους νέους και όχι μόνο θα σας δώσει την δυνατότητα να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας παράλληλα με το μπάνιο σας. Τέλος κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν ταβερνάκια ώστε να συνδυάσετε ένα όμορφο μπάνιο με ένα όμορφο γεύμα.

Σύρος - Αγκαθωπές 2Σύρος - Αγκαθωπές 4Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη μέσω του υπάρχοντος οδικού δικτύου είτε με το δικό σας αυτοκίνητο είτε με ταξί. Με την στάθμευση ίσως να δυσκολευτείτε κατά τις μεσημεριανές ώρες κυρίως τον Αύγουστο. Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε στις Αγκαθωπές με ΚΤΕΛ καθώς τα λεωφορεία της γραμμής για Ποσειδωνία και Φοίνικα κάνουν στάση σχετικά κοντά στην παραλία.

Πρόσβαση Οδικώς

 

Απόσταση από την Ερμούπολη : 10,6 km
Χρόνος Οδήγησης : 19 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.38627,24.88098

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.