Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας. Η πρόσβασή σας από και προς το αεροδρόμιο μπορεί να γίνει οδικώς, μέσω της Αττικής Οδού ή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μετρό

Metro_AerodromioΗ Γραμμή 3 του Μετρό (Αιγάλεω – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο) συνδέει το κέντρο της πόλης με το Αεροδρόμιο. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται 7 ημέρες την εβδομάδα, από τις 6:30 το πρωί μέχρι τις 11:30 το βράδυ. Η διάρκεια της διαδρομής από το Σύνταγμα μέχρι το Αεροδρόμιο είναι 40 λεπτά.

Δείτε εδώ πληροφορίες για τα εισιτήρια.


Προαστιακός Σιδηρόδρομος

Proastiakos_AerodromioΟ Προαστιακός Σιδηρόδρομος συνδέει το Αεροδρόμιο της Αθήνας με το Συγκοινωνιακό Κέντρο Αθηνών (ΣΚΑ) , το Σταθμό Λαρίσης και το Κιάτο. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 5:30 το πρωί έως τις 22:30 – 23:00 το βράδυ. Εάν επιθυμείτε να μεταβείτε από το Αεροδρόμιο στο κέντρο της Αθήνας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, και από εκεί, με το ίδιο εισιτήριο να μετεπιβιβαστείτε στο Μετρό (αποβάθρα προς Αιγάλεω). Ομοίως, αν επιθυμείτε να μεταβείτε από την Αθήνα στο Αεροδρόμιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Μετρό στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας (ή το σταθμό Νερατζιώτισσα) και από εκεί να επιβιβαστείτε σε ένα συρμό του Προαστιακού με προορισμό το Αεροδρόμιο. (Απαιτείται αλλαγή αποβάθρας).

Μπορείτε εδώ να δείτε το πρόγραμμα δρομολογίων του Προαστιακού καθώς και πληροφορίες για τα εισιτήρια.


Λεωφορεία EXPRESS

Οι Λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου κυκλοφορούν 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα. Υπάρχουν 4 δρομολόγια:

Χ93 – Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού (ΚΤΕΛ) – Αεροδρόμιο
Χ95 – Σύνταγμα – Αεροδρόμιο
Χ96 – Πειραιάς – Αεροδρόμιο
X97 – Σταθμός Μετρό Ελληνικό – Αεροδρόμιο

Η αποβίβαση των επιβατών στα λεωφορεία γίνεται στο Επίπεδο Αναχωρήσεων. Η αφετηρίατων λεωφορείων βρίσκεται στο Επίπεδο Αφίξεων, μεταξύ των Εξόδων 4 και 5.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τις λεωφορειακές γραμμές του Αεροδρομίου ισχύουν οι παρακάτω περιορισμοί επιβίβασης-αποβίβασης: Στην κατεύθυνση ΠΡΟΣ Αεροδρόμιο δεν επιτρέπεται η αποβίβαση σε στάσεις πριν το Αεροδρόμιο, ενώ στην κατεύθυνση ΑΠΟ Αεροδρόμιο δεν επιτρέπεται η επιβίβαση σε στάσεις μετά το Αεροδρόμιο.

Εκτίμηση χρόνου απλής διαδρομής: X93 (65 λεπτά), X95 (70 λεπτά), X96 (90 λεπτά), X97 (70 λεπτά). Ο χρόνος αυτός μπορεί να αυξηθεί λόγω των κυκλοφοριακών συνθηκών ή άλλων απρόβλεπτων συμβάντων.
Δείτε εδώ τις πληροφορίες για τα εισιτήρια.


Λεωφορεία ΚΤΕΛ

Από και προς το Αεροδρόμιο λειτουργούν 3 λεωφορειακές γραμμές του ΚΤΕΛ Αττικής:

Ραφήνα – Αεροδρόμιο
Μαρκόπουλο – Αεροδρόμιο
Λαύριο – Αεροδρόμιο

Η αποβίβαση των επιβατών πραγματοποιείται στο Επίπεδο Αφίξεων. Η αφετηρία των λεωφορείων βρίσκεται στο Επίπεδο Αφίξεων, μεταξύ των Εξόδων 2 και 3, απέναντι απο το ξενοδοχείο Sofitel. Δείτε εδώ τις πληροφορίες για τα δρομολόγια.


Tαξί

Η αφετηρία των ταξί βρίσκεται στην έξοδο 3. Από την 1η Φεβρουαρίου 2011, ισχύουν οι παρακάτω προκαθορισμένες χρεώσεις για δρομολόγια από το Κέντρο της Αθήνας (Δακτύλιος) προς το Αεροδρόμιο και αντίστροφα:
Από τις 5:00 π.μ. έως τα μεσάνυχτα: 35€
Από τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 π.μ.: 50€

Σημείωση: Η χρέωση καθορίζεται από την ώρα άφιξης στον προορισμό και περιλαμβάνει όλες τις ισχύουσες επιβαρύνσεις και πρόσθετα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.