Παξοί – Ερημίτης

Παξοί - Ερημίτης 2

Η παραλία Ερημίτης είναι η νεότερη παραλία στους Παξούς. Η παραλία δημιουργήθηκε στο κέντρο της δυτικής πλευράς του νησιού το 2008, λόγω της κατολίσθησης που προκάλεσε ο σεισμός. Μετά τη κατάρρευση του βράχου τα κύματα έφτιαξαν μία μικρή πανέμορφη παραλία και ταυτόχρονα διαμόρφωσαν ένα τοπίο άγριο και επιβλητικό!

παξοί - ερημίτης 6Η ακτή είναι καλυμμένη με λευκό βότσαλο και εντυπωσιάζει με το χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα των νερών του Ιονίου. Στα πεντακάθαρα νερά της αποδίδονται και ιαματικές ιδιότητες καθώς θεωρείται ότι είναι πλούσια σε θείο. Αποτελεί μία μαγική παραλία καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε επιβλητικά βράχια που σου κόβουν την ανάσα ενώ φημίζεται και για το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα της. Δεν έχει καμία οργάνωση γι΄ αυτό καλό θα ήταν να έχετε τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την παραλία αν επιθυμείτε σκιά αλλά και τα απαραίτητα τρόφιμα και ροφήματα.

παξοί - ερημίτης 7Σε σχετικά κοντινή απόσταση, περίπου 2 χιλιομέτρων, θα βρείτε ένα εστιατόριο για όσους επιθυμείτε να γευματίσετε ή να πιείτε τον καφέ σας. Η πρόσβαση σας στην παραλία γίνεται οδικώς μέχρι ένα σημείο και έχει ένα βαθμό δυσκολίας. Η προσέγγιση γίνεται από την επαρχιακή οδό Λουτρά-Λάκκας, όπου κοντά στον οικισμό Μαγαζιά θα βρείτε πινακίδες που θα σας δείχνουν την κατεύθυνση προς την παραλία. Ακολουθεί ένας χωματόδρομος 2-3 χιλιομέτρων όπου στο τέρμα του δρόμου ξεκινά ένα μονοπάτι 300 σκαλοπατιών που θα σας οδηγήσει στη μικρή βοτσαλωτή παραλία. Για όσους δεν επιθυμείτε να κατεβείτε το χωματόδρομοπαξοί - ερημίτης 4 με το όχημα σας, θα πρέπει να το αφήσετε και να συνεχίσετε πεζοί για περίπου 20 λεπτά. Με λίγα λόγια, μπορούμε να πούμε για τον Ερημίτη ότι η φύση δείχνοντας την δύναμή της δημιούργησε ένα αριστούργημα!

Πρόσβαση Οδικώς

 


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τον Γάιο : 5 km

Χρόνος Οδήγησης : 10 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 39.20758,20.14418

You may also like

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.