Ικαρία – Μεσακτή

Ικαρία - Μεσακτή 1

Στην Ικαρία, στο βόρειο μέρος του νησιού, ακριβώς έξω από το χωριό Αρμενιστής και δίπλα από την παραλία Λιβάδι, βρίσκεται η παραλία Μεσακτή. Τοποθετείται στην ευρύτερη περιοχή Γιαλισκάρι, και απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από τον Άγιο Κήρυκο (πρωτεύουσα του νησιού), 45 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και μόνο 10 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Εύδηλου.

Ικαρία - Μεσακτή 2Είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες στην Ικαρία. Αρκετά μεγάλη σε μήκος, στρωμένη με καθαρή ψιλή χρυσή αμμουδιά, κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά και φυσική σκιά σε ορισμένα σημεία από μεγάλα αλμυρίκια. Η άμμος συνεχίζεται μέσα στη θάλασσα και σε ορισμένα σημεία είναι ρηχή οπότε οι μικροί επισκέπτες θα περάσουν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού. Δυο μικρά ποτάμια ενώνονται και τελειώνουν πάνω στην παραλία, δημιουργώντας μικρές λίμνες. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη, διαθέτοντας ομπρέλες και ξαπλώστρες, ντουζιέρες, αποδυτήρια, τουαλέτες, σταθμό ναυαγοσώστη, καντίνα καθώς και beach bars για να απολαύσετε τον καφέ, το ποτό σας ή ένα ελαφρύ σνακ.

Ικαρία - Μεσακτή 7Ικαρία - Μεσακτή 6Υπάρχουν υποδομές για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ καθώς και σχολή για surf, flat sup, wave sup και προπονητές για την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων. Θα βρείτε γήπεδο beach volley και για τους φίλους της yoga πραγματοποιούνται μαθήματα στην παραλία! Η Μεσακτή αποτελεί χαρά του surfer για τα γιγάντια κύματά της καθώς υπάρχουν ισχυρά ρεύματα στην ανοιχτή θάλασσα που καθιστούν ιδανική την παραλία για τον σκοπό αυτό. Την ημέρα που θα δείτε κόκκινη σημαία στην παραλία, μην επιχειρήσετε να κολυμπήσετε εκτός και αν σκοπεύετε να σκίσετε τα κύματα με τη σανίδα σας. Ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, καφέ και ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης βρίσκονται στο κεντρικό δρόμο κοντά στην παραλία. Η πρόσβαση σας στην παραλία είναι εύκολη είτε με ιδιωτικό ή νοικιασμένο όχημα ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Αγίου Κηρύκου – Αρμενιστή, ενώ παράλληλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τοπική συγκοινωνία με κόστος 1 – 1.5 €.

Ικαρία - Μεσακτή 5Ικαρία - Μεσακτή 3


Πρόσβαση Οδικώς

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τον Άγιο Κήρυκο : 39.4 km
Χρόνος Οδήγησης : 1 ώρα & 7 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.62975,26.09757

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.