Ικαρία – Νας

Ikaria-Nas_3

Η παραλία του Να βρίσκεται σε έναν πανέμορφο κόλπο κοντά στο χωριό του Αρμενιστή, στις βορειοδυτικές ακτές της Ικαρίας και σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, τον Άγιο Κήρυκο.

Ikaria-Nas_2 Βρίσκεται στην ένωση του ποταμού Χάλαρη με την θάλασσα, με το φαράγγι του ποταμού να απλώνεται πίσω από την παραλία και να δημιουργείται έτσι ένα εντυπωσιακό και όμορφο σκηνικό. Στο σημείο αυτό βρίσκονται και τα ερείπια του ναού της Ταυροπόλου Αρτέμιδος, προστάτριας του ζωικού και φυτικού κόσμου, της άγριας φύσης και θεάς του κυνηγιού. Είναι από τις πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού και παρόλο το μικρό της μέγεθος συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, κυρίως νεαρής ηλικίας.

Ikaria-Nas_4Σε όλο της το μήκος έχει άμμο και ψιλό βότσαλο με κρυστάλλινα νερά, τα οποία ωστόσο ακόμα και όταν φυσάει ελάχιστα είναι επικίνδυνα λόγω των ρευμάτων! Επιπρόσθετα όταν πνέουν βόρειοι άνεμοι τότε δημιουργούνται μεγάλα κύματα, τα οποία είναι πιθανόν να σας παρασύρουν στα βράχια. Ακριβώς λόγω αυτής την επικινδυνότητας των νερών, υπάρχει σκοινί από την παραλία μέχρι βαθιά στη θάλασσα, το οποίο σε περίπτωση ανάγκης θα σας βοηθήσει να βγείτε στην ακτή. Δε διαθέτει οργάνωση, αν εξαιρέσουμε κάποιες λιγοστές ομπρέλες που είναι μόνιμα τοποθετημένες, επομένως θα πρέπει να φροντίσετε να την επισκεφθείτε με το δικό σας εξοπλισμό ενώ μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ, νερό και φαγητό,Ikaria-Nas_1 από τα μαγαζιά που βρίσκονται πάνω από την παραλία, πριν ξεκινήσετε το περπάτημα προς αυτήν. Ο Νας είναι επίσης ιδιαίτερα δημοφιλής στους γυμνιστές και τους φίλους του ελεύθερου κάμπινγκ. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς από τον κεντρικό δρόμο Αγίου Κήρυκου – Αρμενιστή. Αφότου περάσετε τον Αρμενιστή και διανύσετε μια απόσταση 3 χιλιομέτρων, θα χρειαστεί να αφήσετε στο κεντρικό δρόμο το αυτοκίνητό σας και να κατεβείτε ένα μονοπάτι με σκαλοπάτια που θα σας οδηγήσει αρχικά στο ποτάμι και στην συνέχεια, είτε μέσα από το ποτάμι είτε από τα βράχια, στην παραλία.Πρόσβαση Οδικώς

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τον Άγιο Κήρυκο : 45 km
Χρόνος Οδήγησης : 1 ώρα και 24 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.62243,26.05935

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.