Ικαρία – Λιβάδι

Ικαρία - Λιβάδι 1

Η Ικαρία φημίζεται για τις εξωτικές και πανέμορφες παραλίες της! Μία από αυτές είναι η παραλία Λιβάδι που βρίσκεται βορειοδυτικά της χώρας του νησιού, τον Άγιο Κήρυκο, έξω από το χωριό Αρμενιστή.

Ικαρία - Λιβάδι 2Η ακτή τοποθετείται σε έναν ανοιχτό κόλπο, μήκους 270 μέτρων ενώ το μέσο πλάτος της αγγίζει τα 20 μέτρα. Πρόκειται για μια υπέροχη παραλία, με την ακτή της να είναι καλυμμένη με χρυσαφένια ψιλή άμμο που συνεχίζει και στο πυθμένα της θάλασσας και μαγεύει με τα γαλανά κρυστάλλινα νερά της! Το βάθος της θάλασσας είναι στα πρώτα μέτρα κανονικό χωρίς να βαθαίνει απότομα, γεγονός που την καθιστά ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Πίσω της ξεχύνεται ένα πράσινο τοπίο που συμπληρώνει τη φυσική ομορφιά της παραλίας, καθώς και μία μικρή λίμνη που σχηματίζεται από το ρέμα Χαράκου που εκβάλλει στην ακτή. Η παραλία είναι οργανωμένη διαθέτοντας ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση, WC, Ικαρία - Λιβάδι 5αποδυτήρια καθώς και ένα snack-bar που λειτουργεί πάνω στην παραλία τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε δροσιστικά ροφήματα και ελαφριά σνακ. Πίσω από την παραλία επίσης υπάρχουν πολλά καταλύματα και εστιατόρια όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε και να γευματίσετε απολαμβάνοντας την ντόπια κουζίνα. Το Λιβάδι, με βόρειο προσανατολισμό ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ. Η παραλία για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν είναι πολυσύχναστη και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες θα δυσκολευτείτε να βρείτε ελεύθερο χώρο.

Ικαρία - Λιβάδι 3Ικαρία - Λιβάδι 4Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από τον κεντρικό δρόμο Αγίου Κήρυκου – Αρμενιστή. Φτάνοντας υπάρχει ελεύθερος χώρος στάθμευσης και από το σημείο εκείνο θα συνεχίσετε για λίγα μέτρα με τα πόδια προς την παραλία. Η άλλη εναλλακτική είναι να την επισκεφτείτε με το τοπικό λεωφορείο το οποίο θα σας μεταφέρει στο χωριό Αρμενιστή και στη συνέχεια ακολουθεί πεζοπορία για 1.5 χιλιόμετρο (15-20 λεπτά).

Πρόσβαση Οδικώς

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τον Άγιο Κήρυκο : 40 km
Χρόνος Οδήγησης : 1 ώρα & 8 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.63049,26.09183

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.