Ικαρία – Σεϋχέλλες

Ικαρία - Σεϋχέλλες 1

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, 25 χιλιόμετρα περίπου δυτικά από τον Άγιο Κήρυκο και πρόκειται για μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού!

Ικαρία - Σεϋχέλλες 2Στην πραγματικότητα αποτελεί τεχνητή παραλία καθώς δημιουργήθηκε πριν από αρκετά χρόνια από την κατολίσθηση βράχων κατά τη διάνοιξη τούνελ για τη δημιουργία δρόμου προς και το χωριό Μαγγανίτη. Πρόκειται για εξωτικό τοπίο άγριας ομορφιάς, όπως ορίζει και το όνομά της, διαθέτει γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, λευκό βότσαλο, άμμο και εντυπωσιακούς λευκούς βράχους που την περιβάλλουν. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε θα πρέπει να έχετε εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα. Συχνά περνάει ένα καραβάκι που φέρνει νερά, αναψυκτικά κλπ.
Ικαρία - Σεϋχέλλες 3Ικαρία - Σεϋχέλλες 4

Αν πάτε μετά το μεσημέρι δε θα χρειαστείτε ομπρέλα, λόγω των βράχων που προσφέρουν φυσική σκιά. Μη ξεχάσετε τη μάσκα σας, ο βυθός σας υπόσχεται πολλά! Υπάρχουν πολλές υποθαλάσσιες σπηλιές που πρέπει να εξερευνήσετε. Η πρόσβαση στην παραλία είναι λίγο δύσβατη. Πηγαίνοντας προς το χωριό Μαγγανίτη και αμέσως μόλις περάσετε το τούνελ, αφήνετε το αυτοκίνητο στον κεντρικό δρόμο σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ και συνεχίζετε με τα πόδια σε ένα κατηφορικό μονοπάτι που είναι αρκετά επικίνδυνο και γι’ αυτό το λόγο καλό θα ήταν να φοράτε αθλητικά παπούτσια και να μην κουβαλάτε πολλά πράγματα μαζί σας. Ένας άλλος τρόπος για να επισκεφτείτε την παραλία είναι με μικρά καΐκια από τον οικισμό Μαγγανίτη.


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τον Άγιο Κήρυκο : 25 km
Χρόνος Οδήγησης : 39 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.56124,26.14123

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.