Καστελόριζο – Γαλάζια Σπηλιά

Καστελόριζο - Γαλάζια Σπηλιά

 

To Καστελόριζο είναι ένα από τα Δωδεκάνησα, το ανατολικότερο από όλα και το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας. Το νησί απέχει 1,25 ναυτικά μίλια από τις νοτιοδυτικές τουρκικές ακτές και 72 ναυτικά μίλια από τη Ρόδο. Είναι από τα ελάχιστα νησιά που δεν έχουν παραλίες, αν εξαιρέσουμε την παραλία στο Μανδράκι, και οι καλοκαιρινές βουτιές γίνονται από την προκυμαία και τα βράχια γύρω από το κάστρο και σε προορισμούς που η πρόσβαση τους γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης. Ένας από τους προορισμούς αυτούς, 20 λεπτά από το λιμάνι στα νότια του νησιού, είναι η Γαλάζια Σπηλιά.

Καστελλόριζο - Γαλάζια Σπηλιά 2 Πρόκειται για το μεγαλύτερο θαλάσσιο σπήλαιο της Ελλάδας και ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ομορφότερα μνημεία της φύσης στη Μεσόγειο. Γνωστή ως “Σπηλιά του Παραστά” ή “Φώκιαλη”, εντυπωσιάζει με τον τεράστιο θόλο, τους σταλακτίτες του που αναδεικνύονται από τις ακτίνες του ήλιου και τα καταγάλανα βαθιά νερά. Η σπηλιά ολόκληρη παίρνει ένα παράξενο γαλάζιο χρώμα. Το μήκος του σπηλαίου εσωτερικά είναι 75 μέτρα, το πλάτος του 40 μέτρα και το ύψος του φτάνει τα 35 μέτρα. Τοπίο που προκαλεί δέος στους επισκέπτες του.
Καστελόριζο - Γαλάζια Σπηλιά 3Η σπηλιά φιλοξενεί μία οικογένεια από φώκιες Monachus Monachus που αν είστε τυχεροί θα της δείτε καθώς μέσα στη σπηλιά φωλιάζουν χιλιάδες πολύχρωμα αγριοπερίστερα. Η σπηλιά διαθέτει και έναν πολύ ενδιαφέρον βυθό, όπου ζουν μοναδικές και σπάνιες ποικιλίες ψαριών. Στη Γαλάζια Σπηλιά η πρόσβαση όπως προείπαμε γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης, με βάρκα ή με νοικιασμένο φουσκωτό. Η παραμονή σας εκεί αν αποφασίσετε να κολυμπήσετε διαρκεί 30 λεπτά, μια εμπειρία που σίγουρα πρέπει να ζήσετε απολαμβάνοντας τα μαγευτικά νερά της σπηλιάς.
Καστελόριζο - Γαλάζια Σπηλιά 4 Η πρόσβαση στο εσωτερικό της σπηλιάς γίνεται μόνο με χαμηλά βαρκάκια και εφόσον η θάλασσα είναι ήρεμη, ενώ οι επιβάτες θα πρέπει να σκύψουν για να περάσουν την είσοδό της. Είναι ένα γαλάζιο απόκοσμο παλάτι που δεν πρέπει να χάσετε εάν επισκεφτείτε το Καστελόριζο. Μία βουτιά στο απέραντο γαλάζιο θα σας μείνει αξέχαστη για όλη σας τη ζωή!

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.