Μήλος – Αγία Κυριακή

Μήλος - Αγία Κυριακή 1

Η παραλία της Αγίας Κυριακής βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά της Μήλου, σε κοντινή απόσταση από την παραλία Παλιοχώρι και σε απόσταση μόλις 9 χιλιομέτρων από το κύριο λιμάνι του νησιού,τον Αδάμαντα.

Μήλος - Αγία Κυριακή 3Μήλος - Αγία Κυριακή 5

Είναι από τις πλέον δημοφιλείς παραλίες του νησιού με κύριο χαρακτηριστικό την αμμουδιά όπως άλλωστε και όλες οι παραλίες στο νότιο άκρο του νησιού. Η παραλία παρουσιάζει και αρχαιολογικό ενδιαφέρον καθόσον υπάρχουν αρχαία ερείπια και αγγεία θαμμένα μέσα στην άμμο. Είναι μια παραλία αρκετά μεγάλη με το μήκος της να φτάνει περίπου τα 600 μέτρα και είναι ιδανική για τις ημέρες εκείνες με βόρειους ανέμους. Τόσο στην ακτή όσο και μέσα στην θάλασσα θα συναντήσετε την χαρακτηριστική άμμο σε συνδυασμό με μικρά άσπρα βότσαλα. Τα πεντακάθαρα γαλάζια νερά είναι συνήθως δροσερά και βαθαίνουν σταδιακά αποτελώντας ιδανικό και προσφιλή προορισμό για οικογένειες με παιδιά. Τμήμα της παραλίας διαθέτει οργάνωση, επομένως θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση, beach bar για να προμηθευτείτε καφέ, ποτό καθώς και γρήγορα σνακ αλλά και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

Μήλος - Αγία Κυριακή 7Μήλος - Αγία Κυριακή 2

Στην παραλία υπάρχουν επίσης ορισμένα αρμυρίκια ώστε να σας χαρίσουν την σκιά τους ενώ το γεγονός ότι είναι αρκετά μεγάλη σας δίνει την δυνατότητα αν το επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας εξοπλισμό.
Για να φτάσετε στην παραλία της Αγίας Κυριακής θα ακολουθήσετε την διαδρομή μέχρι τη Ζεφυρία και εν συνεχεία την διαδρομή προς Παλιοχώρι. Στο κομμάτι αυτό της διαδρομής, προς το Παλιοχώρι, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να δείτε την πινακίδα που θα σας υποδεικνύει να στρίψετε με κατεύθυνση προς την παραλία. Ένα τμήμα του δρόμου λίγο πριν φτάσετε είναι βατός χωματόδρομος ενώ δεν θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με την στάθμευση του αυτοκινήτου σας.

Πρόσβαση ΟδικώςΜε καφετέρια

 

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τον Αδάμαντα : 9 km
Χρόνος Οδήγησης : 16 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.67098,24.49834

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.