Μήλος – Φυριπλάκα

Μήλος - Φυριπλάκα 1

Σε απόσταση 11 περίπου χιλιομέτρων από τον Αδάμαντα, ο οποίος είναι το επίνειο και ο κύριος λιμένας της Μήλου, βρίσκεται ακόμη μια χαρακτηριστική παραλία του νότιου άκρου του νησιού. Ο λόγος για την Φυριπλάκα. Χαρακτηριστική καθόσον όλες οι παραλίες στο άκρο αυτό του νησιού χαρακτηρίζονται για τις αμμουδιές τους! Η Φυριπλάκα είναι από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες της Μήλου.

Μήλος - Φυριπλάκα 3Είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία η οποία κόβεται στη μέση από έναν βράχο ο οποίος αποκολλήθηκε από το βουνό. Το πρώτο κομμάτι της παραλίας είναι αυτό που κατακλύζεται από τους επισκέπτες του νησιού μιας και διαθέτει την απαραίτητη οργάνωση. Τα θεόρατα ηφαιστειογενή πολύχρωμα βράχια που την περιτριγυρίζουν δημιουργούν ένα εκπληκτικό τοπίο, το οποίο αξίζει σίγουρα να επισκεφθείτε. Η παραλία διαθέτει ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, πάντοτε σχεδόν καθαρά μιας και στο νότιο αυτό τμήμα υπάρχει μονάχα ανοικτή θάλασσα έως την Κρήτη, ενώ στην ακτή θα συναντήσετε μια φαρδιά γκρίζα αμμουδιά ιδανική για οικογένειες και παιδιά.

Μήλος - Φυριπλάκα 2Είναι οργανωμένη παραλία επομένως διατίθενται προς ενοικίαση ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ υπάρχει και beach bar από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε το καφέ ή ποτό σας καθώς και πρόχειρο φαγητό (πίτσα, τόστ, σαλάτες κ.ά.). Αυτοί που θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία αλλά να απολαύσουν την ομορφιά της Φυριπλάκας, μπορούν να το κάνουν από τις δύο πιο μοναχικές παραλίες (που αποτελούν συνέχεια της πρώτης και οργανωμένης), αρκεί ωστόσο να περπατήσουν παράλληλα στη θάλασσα και να την διασχίσουν.

Μήλος - Φυριπλάκα 5 Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη. Χρησιμοποιώντας το υπάρχον οδικό δίκτυο Αδάμαντα – Ζεφυρίων κατευθύνεστε προς Προβατά, στην διασταύρωση του οποίου θα κατευθυνθείτε αριστερά. Θα φτάσετε εκ νέου σε διασταύρωση η οποία οδηγεί σε 2 παραλίες ανάλογα ποια κατεύθυνση θα επιλέξετε : την Φυριπλάκα και το Τσιγκράδο. Θα στρίψετε δεξιά και σε μικρή απόσταση θα χρειαστεί να αφήσετε το αυτοκίνητό σας και να περπατήσετε για περίπου 2-3 λεπτά για να φτάσετε στην παραλία. Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής είναι χωματόδρομος ενώ να έχετε υπόψη σας ότι ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες το πάρκινγκ είναι μια δύσκολη υπόθεση.Πρόσβαση Οδικώς

 

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τον Αδάμαντα : 11,1 km

Χρόνος Οδήγησης : 20 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.66471,24.46641

You may also like

Ετικέτες , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.