Σίφνος – Βαθύ

sifnos-vathi02

Η παραλία στο Βαθύ βρίσκεται στον γραφικό και ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό, στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, και σε απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων από την χώρα της Σίφνου, Απολλωνία. Αποτέλεσε κέντρο της αγγειοπλαστικής τέχνης με αρκετά εργαστήρια να υπάρχουν ακόμα και σήμερα ενώ είναι ένας από τους προστατευόμενους οικισμούς της χώρας μας και του νησιού.

Σίφνος - Βαθύ 2Η παραλία βρίσκεται σε έναν κλειστό και καλά προστατευμένο από τους ανέμους όρμο προσφέροντας καταφύγιο σε πολλά σκάφη. Είναι αρκετά μεγάλη σε μήκος και αμμώδης με υπέροχη χρυσή άμμο ιδανική για οικογένειες με παιδιά που αποζητούν το παιχνίδι. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και ρηχά συμπληρώνοντας έτσι το μαγευτικό τοπίο. Διαθέτει οργάνωση και θα βρείτε περιορισμένο αριθμό από ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση καθώς επίσης και ένα αναψυκτήριο για τα εντελώς απαραίτητα. Ωστόσο κατά μήκος της ακτογραμμής υπάρχουν αρκετές καφετέριες και εστιατόρια για να γευτείτε τοπικά εδέσματα και φρέσκα ψάρια. Παράλληλα υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος για να χρησιμοποιήσετε το δικό σας εξοπλισμό καθώς και αρμυρίκια για να προστατευτείτε κάτω από την σκιά που παρέχουν.

Σίφνος - Βαθύ 4Σίφνος - Βαθύ 3Μην αμελήσετε να επισκεφθείτε το όμορφο εκκλησάκι των Ταξιαρχών (16ου αιώνα) που βρίσκεται πάνω στην παραλία και γιορτάζει με πανηγύρι 3 φορές το χρόνο (Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο). Η πρόσβαση οδικώς είναι εύκολη με διατιθέμενο χώρο στάθμευσης ωστόσο θα χρειαστεί να περπατήσετε μια μικρή απόσταση ακόμα και μέσα στην θάλασσα – λόγω της άναρχης δόμησης σε κάποια σημεία – έως ότου φτάσετε στην παραλία. Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε με το λεωφορείο με τα υφιστάμενα δρομολόγια και κόστος εισιτηρίου 1,80.

Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςΜε καφετέριαΜΕ εστιατόριο

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη χώρα : 10.4 km
Χρόνος Οδήγησης : 16 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.93416,24.69072

You may also like

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.