Πάρος – Σάντα Μαρία

Πάρος - Σάντα Μαρία 1

Η παραλία Σάντα Μαρία βρίσκεται στην βορειοανατολική ακτή του νησιού της Πάρου, κοντά στην πόλη της Νάουσας και σε απόσταση 15 περίπου χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, την Παροικιά. Είναι από τις δημοφιλέστερες του νησιού, περιλαμβάνοντας πολλές ξεχωριστές αμμουδιές και βρίσκεται σε κόλπο προστατευμένο από τους βόρειους ανέμους.

Πάρος - Σάντα Μαρία 3Πάρος - Σάντα Μαρία 4Η παραλία έχει αρκετά μεγάλη έκταση και παρά το γεγονός ότι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, δε φαίνεται ποτέ να έχει υπερβολικό κόσμο λόγω του μεγέθους της. Συνδυάζει ιδανικά την ηρεμία και την γαλήνη με την ψυχαγωγία και την διασκέδαση. Η κύρια παραλία είναι γνωστή ως Santa Maria Surfing Beach ενώ λίγο πιο πέρα, ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο, υπάρχει μια μικρότερη και εξίσου όμορφη παραλία, γνωστή ως Μικρή Σάντα. Διαθέτει υπέροχη χρυσή αμμουδιά που προσφέρεται για παιχνίδι τόσο για τους μικρούς κολυμβητές όσο και για τους μεγάλους. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και γαλανά με βυθό που πραγματικά θα σας μαγέψει.

Πάρος - Σάντα Μαρία 6Διαθέτει εξαιρετική οργάνωση με ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση, ντους, γήπεδα, beach bar για να καλύψουν τις ανάγκες σας για καφέ, ποτό και γρήγορα σνακ αλλά και εστιατόρια για να γευματίσετε. Επίσης υπάρχουν οργανωμένα θαλάσσια σπορ (μπανάνα, κανό) αλλά και σχολές θαλασσίων σπορ όπως wind-surf, καταδύσεις και σκι. Ωστόσο υπάρχει και αρκετός ελεύθερος χώρος αν απλά θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας εξοπλισμό ενώ στο κάμπινγκ που λειτουργεί στην περιοχή υπάρχει και πισίνα. Η Σάντα Μαρία είναι από τους αγαπημένους προορισμούς των φίλων της ιστιοσανίδας και του kite-surf απολαμβάνοντας την αγαπημένη τους ενασχόληση.

Πάρος - Σάντα Μαρία 5Η πρόσβαση είναι εύκολη από την Παροικιά με το ιδιωτικό σας ή νοικιασμένο αυτοκίνητο. Από την Νάουσα, που βρίσκεται σε κοντινότερη απόσταση, μπορείτε να έλθετε ακόμα και με ταξί ή με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Πάρου. Μπορείτε επίσης να φτάσετε στην παραλία με ένα από τα παραδοσιακά καΐκια, τα οποία αναχωρούν από την Νάουσα .Όσον αφορά την στάθμευση δεν πρόκειται να συναντήσετε ιδιαίτερο πρόβλημα , αν εξαιρέσουμε τον μήνα Αύγουστο, μιας και υπάρχουν χώροι στάθμευσης.

Πρόσβαση ΟδικώςΜε καφετέρια

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από την Παροικιά : 14,8 km
Χρόνος Οδήγησης : 21 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.13153,25.27443

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.