Μήλος – Κλέφτικο

Μήλος - Κλέφτικο 1

Στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Μήλου θα συναντήσει κανείς το Κλέφτικο, γνωστό και ως «Θαλασσινά Μετέωρα». Το Κλέφτικο είναι ένα σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς ηφαιστειογενείς άσπρους βράχους, δημιούργημα των κυμάτων της θάλασσας και του αέρα, μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου. Φωτογραφίες του, κοσμούν τους πιο πολλούς τουριστικούς οδηγούς που διαφημίζουν την Ελλάδα και έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της Μήλου.

Μήλος - Κλέφτικο 2Το όνομα προήλθε από τους πειρατές, καθώς παλιότερα το μέρος αυτό χρησιμοποιήθηκε τόσο σαν καταφύγιο αλλά και σαν ορμητήριο τους, αφού οι μικροί κολπίσκοι προστάτευαν τα πλοία αλλά και τους ίδιους από τους ισχυρούς ανέμους του Αιγαίου. Την μαγεία του τοπίου, έρχεται να συμπληρώσει ο μύθος του κρυμμένου θησαυρού των πειρατών, σε σπηλιά κοντά στην παραλία. Κατάλευκοι θεόρατοι βράχοι πέφτουν μέσα στην θάλασσα, δημιουργώντας τρεις συνεχόμενους κόλπους, ενώ κάποιοι από αυτούς είναι αποκομμένοι από την στεριά και ακουμπούν στα καταγάλανα νερά σχηματίζοντας σπηλιές και κοιλώματα. Η διαύγεια του νερού, οι σπηλιές που προσφέρονται για ασφαλή διέλευση, η μικρή παραλία και η υποθαλάσσια ζωή συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα θαύματα τη φύσης σε όλη τη Μεσόγειο.

Μήλος - Κλέφτικο 4Η πρόσβαση γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης και στην «παραλία» δεν υπάρχει καμία οργάνωση. Καθημερινά πραγματοποιούνται θαλάσσιες εκδρομές που ξεκινάνε από τον Αδάμαντα και από τον Κήπο με προορισμό το Κλέφτικο. Υπάρχουν επίσης οργανωμένες εκδρομές λίγων ωρών που ξεκινούν από την νότια πλευρά του νησιού για να σας μεταφέρουν στο Κλέφτικο και σε λίγες ακόμη παραλίες, ενώ ορισμένα πραγματοποιούν ημερήσιες εκδρομές, όπου κάνουν ολόκληρο το γύρο του νησιού και επισκέπτονται και την γειτονική Κίμωλο, στις οποίες προσφέρεται και μεσημεριανό φαγητό.

Μήλος - Κλέφτικο 3Στα εκδρομικά καραβάκια θα σας δοθούν μάσκες και βατραχοπέδιλα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για υποβρύχια φωτογράφιση, οι φωτογραφίες από την οποία θα σας δοθούν σε ηλεκτρονική μορφή αφού τελειώσει η εκδρομή σας. Ένας άλλος τρόπος είναι να νοικιάσετε ιστιοπλοϊκό και να επισκεφτείτε το Κλέφτικο με την ησυχία σας ώστε να κάνετε ατελείωτες βουτιές. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, υπάρχει και ο δύσκολος τρόπος μιας και η πρόσβαση από ξηρά είναι εξαιρετικά δύσκολη καθόσον για να φτάσετε και να κατεβείτε στο Κλέφτικο θα χρειαστείτε σίγουρα ένα ντόπιο ξεναγό.Πρόσβαση με πλωτό μέσοFisiki skia1Oxi ΟμπρέλεςΧωρίς καφετέρια

You may also like

Ετικέτες , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.