Σαμοθράκη – Κήποι

Samothraki-Kipi_1

Η παραλία των Κήπων είναι η μεγαλύτερη και η πιο απομακρυσμένη παραλία της Σαμοθράκης και βρίσκεται στις νοτιοανατολικές ακτές του νησιού με θέα προς την Ίμβρο. Απέχει 27 περίπου χιλιόμετρα από το λιμάνι,την Καμαριώτισσα και 15 χιλιόμετρα από τα Θερμά.

Samothraki-Kipi_2 Το μέγεθος της παραλίας σε συνδυασμό με το καταπράσινο φόντο προς το βουνό, σίγουρα θα σας γοητεύσει και θα σας δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη αίσθηση επαφής με την φύση. Καθόσον πρόκειται για δημιούργημα ηφαιστειακής δραστηριότητας, η παραλία θυμίζει σεληνιακό τοπίο με σειρές από τεράστια στρογγυλά βότσαλα με λευκή και γκρι απόχρωση και σειρές από μικρότερα μαύρα βότσαλα.

Samothraki-Kipi_3 Η θάλασσα είναι βαθιά με πεντακάθαρα δροσερά νερά. Η παραλία των Κήπων δεν διαθέτει καμία οργάνωση, επομένως θα πρέπει να είστε εφοδιασμένοι με ροφήματα και φαγητό πριν την επίσκεψή σας, καθώς και ομπρέλα αν δεν αντέχετε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Διατηρεί ακόμα τον παρθένο χαρακτήρα της και αποτελεί ακόμα ένα λόγο που προτιμάται από όσους αναζητούν την ηρεμία και την χαλάρωση στις διακοπές τους.

Samothraki-Kipi_4Samothraki-Kipi_5Η πρόσβαση είναι εύκολη οδικώς και γίνεται μέσω του οδικού άξονα που διατρέχει την βόρεια ακτογραμμή του νησιού. Μπορείτε να φτάσετε στην παραλία και με καραβάκι από τα Θερμά ή την Καμαριώτισσα. Προτείνουμε απογευματινή επίσκεψη ώστε αν είστε τυχεροί να δείτε στο βάθος και τα δελφίνια της περιοχής αλλά και για να απολαύσετε το, καλύτερο κατά πολλούς, ηλιοβασίλεμα στο νησί.Πρόσβαση Οδικώς

 

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από την Καμαριώτισσα : 27 km

Χρόνος Οδήγησης : 36 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 40.42199,25.69222 Photo Credits

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.