Σαμοθράκη – Παχιά Άμμος

Σαμοθράκη - Παχιά Άμμος 1

Η πιο πολυσύχναστη και ταυτόχρονα η πιο δημοφιλής παραλία της Σαμοθράκης είναι η παραλία Παχιά Άμμος. Είναι ένας ανοιχτός όρμος στο νότιο άκρο της Σαμοθράκης και απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σαμοθράκης, την Καμαριώτισσα.

Σαμοθράκη - Παχιά Άμμος 2Είναι από τις λίγες παραλίες στις οποίες είναι δυνατή η πρόσβαση οδικώς μέσω του βασικού οδικού άξονα του νησιού. Η παραλία ξεχωρίζει για την ομορφιά της και για το εξωτικό καταπράσινο τοπίο της. Η παχιά χρυσή άμμος ,όπως φανερώνεται και από το όνομα της παραλίας, που καλύπτει την ακτή την καθιστά ιδανική για οικογένειες και παιχνίδια για τα παιδιά. Τα καταγάλανα νερά βαθαίνουν από τα πρώτα μέτρα, επομένως θέλει ιδιαίτερη προσοχή για όσους έχουν μικρά παιδιά.

Σαμοθράκη - Παχιά Άμμος 3 Ωστόσο το γεγονός ότι είναι βαθιά εξαρχής δημιουργούν έναν εξαιρετικό βυθό που αξίζει να εξερευνηθεί από τους λάτρεις της δραστηριότητας αυτής. Η Παχιά Άμμος είναι οργανωμένη σε ένα μέρος της (προς τα δυτικά) ωστόσο γεμίζει πολύ γρήγορα μιας και το οργανωμένο κομμάτι συγκριτικά με το μήκος της παραλίας είναι πολύ μικρό. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε τις παρεχόμενες ανέσεις ιδιαίτερα τον Αύγουστο, θα πρέπει να φτάσετε σχετικά νωρίς. Έτσι θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και εστιατόριο και beach bar.

Σαμοθράκη - Παχιά Άμμος 4Στην κορυφή του βράχου και σε πολύ μικρή απόσταση από την Παχιά Άμμο βρίσκεται το ξωκλήσι της Παναγίας της Κρημνιώτισσας. Όπως προαναφέραμε η πρόσβαση μπορεί να γίνει οδικώς μέσω του ασφαλτοστρωμένου δρόμου. Προσπερνώντας την διακλάδωση πριν τις Μακρυλιές, θα ακολουθήσετε τον ανηφορικό δρόμο προς το Λάκκωμα και τον οικισμό για να καταλήξετε τελικά στην υπέροχη παραλία της Παχιάς Άμμου. Τέλος, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, υπάρχει και λεωφορείο του Δήμου Σαμοθράκης προς την παραλία.Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςFisiki skia1ΟμπρέλεςΜε καφετέρια

 

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από την Καμαριώτισσα : 15,3 km

Χρόνος Οδήγησης : 28 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 40.39755,25.58087

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.