Σάμος – Μεγάλο Σεϊτάνι

Samos-Megalo Seitani_1

Το Μεγάλο Σεϊτάνι είναι από τις ωραιότερες παραλίες της Σάμου σε σχετικά κοντινή απόσταση από την παραλία Ποτάμι σε ένα τοπίο άγριας φυσικής ομορφιάς.

Samos-Megalo Seitani_2Βρίσκεται στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού, 45 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα της Σάμου, το Βαθύ και 14 χιλιόμετρα δυτικά από τον οικισμό Καρλόβασι. Είναι χαρακτηρισμένο ως βιολογικό πάρκο και έχει ενταχθεί στο δίκτυο προστασίας Natura2000 λόγω του γεγονότος ότι φιλοξενεί φώκιες Monachus Monachus. Πρόκειται για μια μαγευτική παραλία η οποία περικλείεται από βουνά με πεύκα και ελαιόδεντρα, τα οποία φτάνουν σχεδόν μέχρι την θάλασσα. Είναι αμμώδης και μεγάλη παραλία, με βαθιά κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και αποτελεί ιδανικό προορισμό, παρά την δυσκολία στην πρόσβαση, για να απολαύσετε το μπάνιο σας σε ένα τοπίο ηρεμίας και χαλάρωσης. Η παραλία, όπως είναι άλλωστε λογικό, δεν διαθέτει καμία οργάνωση επομένως θα πρέπει να είστε εφοδιασμένοι με τον απαραίτητο εξοπλισμό (λ.χ. ομπρέλες) και τις αναγκαίες προμήθειες σε τρόφιμα και νερό, ειδικά αν συνδυάσετε την επίσκεψή σας με μια ολοήμερη εκδρομή, επιστρέφοντας το βράδυ με το καΐκι. Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσετε στο Μεγάλο Σεϊτάνι, είναι με καΐκι από το διπλανό Καρλόβασι, το οποίο θα κάνει μια σύντομη στάση και στο Μικρό Σεϊτάνι, μια εξίσου πανέμορφη παραλία με βότσαλο και βαθιά καθαρά νερά. Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε και με τα πόδια από το Ποτάμι, μια διαδρομή που σίγουρα αξίζει αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να αφήσετε το αυτοκίνητο σας στο Ποτάμι, προτιμήστε στο τέλος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου, και από εκείνο το σημείο να συνεχίσετε πεζοί για περίπου 3,5 χιλιόμετρα μέσα σε ένα καταπράσινο μονοπάτι. Αρχικά θα φτάσετε στο Μικρό Σεϊτάνι και στην συνέχεια, μετά από περίπου μια ώρα πεζοπορίας, σε μια διαδρομή με υπέροχη θέα που σίγουρα θα την απολαύσετε, θα φτάσετε στο Μεγάλο Σεϊτάνι. Απολαύστε αυτήν την παραλία όσο περισσότερο μπορείτε γιατί είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς που σίγουρα θα σας συναρπάσει!!!

Samos-Megalo Seitani_3Samos-Megalo Seitani_4Samos-Megalo Seitani_5Samos-Megalo Seitani_6Samos-Megalo Seitani_7Samos-Megalo Seitani_8Samos-Megalo Seitani_9Samos-Megalo Seitani_10Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από το Βαθύ (έως το Ποτάμι) : 34,6 km
Χρόνος Οδήγησης : 1 ώρα και 2 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.76939,26.63484

Photo Credits

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.