Σαντορίνη – Κόκκινη Παραλία

Σαντορίνη - Κόκκινη Παραλία 1

Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και σε απόσταση περίπου 14 χιλιομέτρων από τα Φηρά βρίσκεται μία από τις πιο δημοφιλής παραλίες της Σαντορίνης. Η Κόκκινη Παραλία βρίσκεται πίσω από μια σειρά από μονόλιθους λάβας! Μία σπάνια παραλία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε. Ο ιδιαίτερος μορφολογικός χαρακτήρας της, καθιστούν την Κόκκινη Παραλία μια από τις πιο σαγηνευτικές παραλίες στον κόσμο.

Σαντορίνη - Κόκκινη Παραλία 3Κύρια χαρακτηριστικά της, το κόκκινο και μαύρο βουνό από πάνω (αποτέλεσμα του ηφαιστείου), τα μπλε σκούρα κρυστάλλινα νερά, οι υποβρύχιες θερμές πηγές, η κόκκινη αμμουδιά και η εναλλαγή της με τα μαύρα βότσαλα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Η Κόκκινη Παραλία είναι από τις πιο διάσημες γι’ αυτό σπάνια θα την πετύχετε χωρίς πολύ κόσμο. Παρόλο που την πιάνει ο νοτιάς δεν έχει μεγάλα κύματα επειδή είναι κόλπος. Στην παραλία θα βρείτε λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ ο διατιθέμενος χώρος για το δικό σας εξοπλισμό δεν είναι πολύ μεγάλος.

Σαντορίνη - Κόκκινη Παραλία 2 Για τα απαραίτητα (καφέ – σνακ) θα βρείτε δύο καντίνες στην παραλία καθώς και φρούτα από υπαίθριους μικροπωλητές. Για όσους ενδιαφέρονται, στην παραλία επιτρέπεται ο γυμνισμός. Η πρόσβαση σας στην παραλία γίνεται με τρεις τρόπους. Με το δικό σας ή ενοικιασμένο όχημα θα ακολουθήσετε το δρόμο για το Ακρωτήρι, θα στρίψετε δεξιά στον αρχαιολογικό χώρο και θα παρκάρετε στο εκκλησάκι του Αϊ Νικόλα, όπου από εκεί θα πρέπει να συνεχίσετε με τα πόδια σε ένα δύσβατο σχετικά μονοπάτι για 10 λεπτά.

Σαντορίνη - Κόκκινη Παραλία 5 Ο άλλος τρόπος είναι να πάρετε καραβάκι από το Ακρωτήρι, το Καμάρι ή από την Περίσσα (κόστος εισιτηρίου 5€). Και τέλος με το ΚΤΕΛ Σαντορίνης από τα Φηρά προς Ακρωτήρι (παραλία) με κόστος εισιτηρίου 2€ (1€ το μειωμένο, 1.50€ το φοιτητικό και 2.50€ το νυχτερινό) Επίσης με λεωφορείο από την Μεσαριά προς Ακρωτήρι (παραλία) με κόστος 1.80€ – 0.90€ – 1.40€ – 2.30€ αντίστοιχα και από Καρτεράδο με κόστος 2€ – 1€ – 1.50€ – 2.50€ αντίστοιχα. Σας ενημερώνουμε τέλος ότι η Κόκκινη Παραλία έχει κριθεί ακατάλληλη για επίσκεψη και παραμονή σε αυτήν λόγω των απρόβλεπτων κατολισθήσεων και όσοι την επισκέπτονται το κάνουν με δική τους ευθύνη.

Πρόσβαση ΟδικώςMikti paraliaFisiki skia1ΟμπρέλεςΜε καφετέριαΧωρίς εστιατόριο

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τα Φηρά : 13,8 km
Χρόνος Οδήγησης : 28 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.34740,25.39566

You may also like

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.