Σκιάθος – Λαλάρια

Σκιάθος - Λαλάρια 4

Η φημισμένη παραλία Λαλάρια είναι μία από τις καλύτερες παραλίες στη Σκιάθο και μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού και πήρε το όνομά της από τα κατάλευκα, σχεδόν στρογγυλά βότσαλά της τα οποία οι ντόπιοι τα αποκαλούν «λαλάρια».

Σκιάθος - Λαλάρια 2Τα βότσαλα εξακολουθούν να δημιουργούνται ακόμα και σήμερα καθώς το κύμα πέφτει με δύναμη πάνω στους απόκρημνους ολόλευκους βράχους – που ορθώνονται επιβλητικοί – κάτω από την μανιασμένη δύναμη των βορείων ανέμων που επικρατούν στην περιοχή. Η άγρια ομορφιά του τοπίου σε συνδυασμό με τα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά και τα λευκά βότσαλα μαγεύει τους επισκέπτες προκαλώντας το θαυμασμό τους. Στην νότια άκρη της παραλίας το μαγευτικό αυτό τοπίο συμπληρώνει η γνωστή «Τρύπια Πέτρα» ένα μοναδικό αξιοθέατο σμιλεμένο στο βράχο από τα στοιχεία της φύσης.
Σκιάθος - Λαλάρια 3Η παραλία δεν διαθέτει απολύτως καμία οργάνωση, εκτός από την απόλυτη ομορφιά του τοπίου. Επομένως θα πρέπει να φροντίσετε κατά την επίσκεψή σας να έχετε μαζί σας ομπρέλα, αν θέλετε σκιά, νερό ή οτιδήποτε άλλο ενδέχεται να χρειαστείτε. Ο μόνος τρόπος για να επισκεφθείτε την παραλία, είναι μέσω θαλάσσης, ξεκινώντας το πρωί με το καραβάκι από το λιμάνι της Σκιάθου αρκεί ωστόσο να το επιτρέπουν οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Είναι προτιμότερο να επισκεφθείτε την παραλία όταν δεν επικρατούν βόρειοι άνεμοι καθώς και το ταξίδι σας μέχρι την παραλία θα είναι κουραστικό αλλά και το κολύμπι δεν θα είναι ευχάριστο. Παράλληλα αν κατά την επίσκεψή σας ο καιρός χαλάσει τότε το καραβάκι φεύγει για να σας μεταφέρει σε κάποια άλλη παραλία. Η επίσκεψη στην συγκεκριμένη παραλία είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσετε κατά την διαμονή σας στην Σκιάθο και το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό που θα αντικρίσετε θα σας αποζημιώσει.

Σκιάθος - Λαλάρια 1Σκιάθος - Λαλάρια 6Σκιάθος - Λαλάρια 5
Πρόσβαση με πλωτό μέσοbotsaloFisiki skia1Oxi ΟμπρέλεςΧωρίς καφετέριαΧωρίς εστιατόριοYou may also like

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.