Σάμος – Λιβαδάκι

Samos-Livadaki_3

Το Λιβαδάκι βρίσκεται στα βορειοδυτικά παράλια της Σάμου και σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ.

Samos-Livadaki_5Είναι μια μικρή και πολύ όμορφη παραλία η οποία παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα διαφημισμένη αποτελεί αρκετά δημοφιλή προορισμό – κυρίως για τις νεαρές ηλικίες – γεγονός που σε συνδυασμό με το μικρό της μέγεθος οδηγεί στο να γεμίζει αρκετά εύκολα. Πλησιάζοντας στην παραλία θα σας ενθουσιάσει το φυσικό τοπίο. Η ακτή βρίσκεται σε έναν κλειστό κόλπο, ο οποίος τόσο στην δεξιά όσο και την αριστερή του πλευρά είναι κλεισμένος από βράχους, δημιουργώντας μια μακρόστενη λωρίδα θάλασσας.
Samos-Livadaki_4Η παραλία έχει άμμο με γαλαζοπράσινα ρηχά νερά που όπως είναι φυσικό ευνοούν τα παιχνίδια και επομένως την καθιστούν ασφαλή προορισμό για οικογένειες με παιδιά. Παρόλο το μικρό μέγεθος διαθέτει πολύ καλή οργάνωση και θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες, τις οποίες μάλιστα μπορείτε να μεταφέρετε και μέσα στην θάλασσα και να ξαπλώσετε εκεί. Στην παραλία λειτουργεί και ένα και μοναδικό beach bar από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ, ποτά, πρωτότυπα smoothies και φαγητό ενώ τα πάρτι που διοργανώνονται, τα σαββατοκύριακα κυρίως, στο συγκεκριμένο μπαρ, αποτελούν ακόμη έναν πόλο έλξης για τις νεαρές ηλικίες. Μην παραλείψετε φυσικά να κάνετε μια βόλτα μόνος σας ή με την παρέα σας με τα κανό και τα ποδήλατα που διατίθενται (δωρεάν) στην παραλία. Η διαδρομή προς το Λιβαδάκι, στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι εύκολη, και θα χρειαστεί να ακολουθήσετε το δρόμο προς την Αγία Παρασκευή. Στην διαδρομή αυτή θα συναντήσετε κάποια στιγμή μια ταμπέλα που θα Samos-Livadaki_1Samos-Livadaki_6σας κατευθύνει προς το beach bar, και κατά συνέπεια την παραλία, με τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής να γίνονται μέσω ενός βατού χωματόδρομου που καταλήγει σε χώρο στάθμευσης. Ενδεχομένως η διαδρομή να μην σας ενθουσιάσει και να σας κουράσει, το τελικό αποτέλεσμα ωστόσο είναι σίγουρο πως θα σας αποζημιώσει!
Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από το Βαθύ : 13 km
Χρόνος Οδήγησης : 33 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.79449,26.98458

You may also like

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.