Σέριφος – Άγιος Σώστης

Serifos-Agios Sostis_1

Ο Άγιος Σώστης είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες της Σερίφου και αγαπημένος προορισμός για όσους αναζητούν την ηρεμία και τη χαλάρωση.

Serifos-Agios Sostis_2Βρίσκεται στα ανατολικά παράλια του νησιού και απέχει 5,5 χιλιόμετρα περίπου από την Χώρα της Σερίφου. Το όνομα της προέρχεται από το ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι που βρίσκεται στην μικρή χερσόνησο η οποία ενώνεται με την υπόλοιπη Σέριφο μέσω μιας λωρίδας άμμου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για 2 παραλίες. Στην αριστερή πλευρά σχηματίζεται μια μικρή παραλία με βράχια και βότσαλα, το Βορεινό Πλακωτό όπως το λένε, η οποία ταλαιπωρείται συχνά από τον καιρό και έτσι δε προτιμάται για μπάνιο. Στη δεξιά πλευρά σχηματίζεται η παραλία που ονομάζουμε στην ουσία Άγιος Σώστης. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη παραλία με ψιλή άμμο μπλεγμένη με βοτσαλάκι και ρηχά κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Λόγοι για τους οποίους προτιμάται άλλωστε από οικογένειες με παιδιά. Παράλληλα σχεδόν η μισή ακτή καλύπτεται από μεγάλα αρμυρίκια που θα σας προσφέρουν την σκιά τους. Ο Άγιος Σώστης δεν είναι οργανωμένη παραλία επομένως καλό θα ήταν να εφοδιαστείτε με νερό και φαγητό πριν την επισκεφθείτε. Φροντίστε παράλληλα με το μπάνιο σας, να περπατήσετε μέχρι το εκκλησάκι ώστε να εξερευνήσετε τα βράχια που υπάρχουν στην πίσω πλευρά, να ποζάρετε με θέα το Βου (το μικρό νησάκι που μοιάζει με βουβάλι) αλλά και για να κάνετε μια βουτιά από την εξέδρα στην οποία θα φθάσετε κατεβαίνοντας τα σκαλιά που θα δείτε στα αριστερά της εκκλησίας. Η πρόσβαση είναι εύκολη με το αυτοκίνητο απλά θα χρειαστεί να περπατήσετε για περίπου 5 λεπτά. Από το Λιβάδι ακολουθώντας την διαδρομή προς την Ψιλή Άμμο θα συναντήσετε την ταμπέλα προς Άγιο Σώστη. Σε 500 μέτρα θα φτάσετε στο χώρο που θα σταθμεύσετε και στην συνέχεια θα κατηφορίσετε στο χωμάτινο μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στην παραλία. Ολόκληρο το τοπίο στον Άγιο Σώστη είναι εξαιρετικό και αξίζει την επίσκεψη σας. Τέλος, αν βρεθείτε στο νησί αρχές Σεπτεμβρίου τότε μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το μοναδικό πανηγύρι του Άγιου Σώστη.

Serifos-Agios Sostis_3Serifos-Agios Sostis_4Serifos-Agios Sostis_5Serifos-Agios Sostis_6Serifos-Agios Sostis_7Serifos-Agios Sostis_8Serifos-Agios Sostis_9Serifos-Agios Sostis_10Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη Χώρα : 5,3 km
Χρόνος Οδήγησης : 13 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.15577,24.53216

Photo Credits

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.