Πάτμος – Λιβάδι Γερανού

Patmos-Livadi Geranou_1

Η παραλία Λιβάδι Γερανού ή Λιβάδι του Ντεληποθητού όπως είναι επίσης γνωστό βρίσκεται μετά την Βαγιά και τις Δίδυμες παραλίες.

Patmos-Livadi Geranou_2Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Πάτμου και απέχει 13 χιλιόμετρα από Χώρα του νησιού και 9 χιλιόμετρα από το λιμάνι, την Σκάλα. Το Λιβάδι Γερανού είναι μια πολύ όμορφη και ήσυχη παραλία η οποία ωστόσο είναι από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους επισκέπτες του νησιού. Βρίσκεται σε ένα προστατευμένο από τα μελτέμια του καλοκαιριού κόλπο απέναντι από τον οποίο υπάρχει το μικρό νησάκι του Αγίου Γεωργίου με το ομώνυμο εκκλησάκι. Είναι μια αμμώδης παραλία σε συνδυασμό με πολύχρωμα βότσαλα και ήρεμα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά. Δε διαθέτει οργάνωση επομένως δεν θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες ωστόσο μπορείτε να αναζητήσετε την σκιά κάτω από τα αρμυρίκια που υπάρχουν κατά μήκος της ακτής και τα οποία φθάνουν σχεδόν μέχρι την θάλασσα. Επίσης στο Λιβάδι λειτουργεί μια ταβέρνα για να προμηθευτείτε ότι χρειαστείτε κατά την επίσκεψή σας και για να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας. Παράλληλα ο βυθός είναι φανταστικός, επομένως οι λάτρεις του snorkeling φροντίστε να έχετε μαζί σας τον εξοπλισμό σας καθώς θα εκπλαγείτε από την ομορφιά του. Τέλος, αξίζει σίγουρα να κολυμπήσετε μέχρι το νησάκι του Αγίου Γεωργίου και να επισκεφθείτε την μικρή αμμώδη παραλία του καθώς το τοπίο που θα συναντήσετε θα σας συναρπάσει. Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη οδικώς μέσω ασφαλτοστρωμένων δρόμων. Για να φτάσετε λοιπόν στο Λιβάδι θα κατευθυνθείτε προς την παραλία του Κάμπου, την οποία αφού περάσετε και διανύσετε μια απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων θα συναντήσετε ένα κατηφορικό δρόμο που θα σας οδηγήσει στην παραλία. Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε και με το λεωφορείο έως την παραλία του Κάμπου, και από εκεί αφού περπατήσετε για περίπου μισή ώρα να φτάσετε στο Λιβάδι.

Patmos-Livadi Geranou_3Patmos-Livadi Geranou_4Patmos-Livadi Geranou_5Patmos-Livadi Geranou_6Patmos-Livadi Geranou_7Patmos-Livadi Geranou_8Patmos-Livadi Geranou_9Patmos-Livadi Geranou_10 

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη Χώρα : 13 km / Χρόνος Οδήγησης : 27 λεπτά
Απόσταση από τη Σκάλα : 9 km / Χρόνος Οδήγησης : 20 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.34615,26.58841
Photo Credits

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.