Κάρπαθος – Διακόφτης

Karpathos-Diakoftis_5

Οι παραλίες της Καρπάθου είναι κάτι που ο επισκέπτης δεν θα βρει σε πολλά ελληνικά νησιά. Παρθένες παραλίες, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, με άμμο ή με ψιλά βότσαλα, ανέγγιχτες από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Karpathos-Diakoftis_1Η ποικιλία και αρμονία συνθέτουν ένα συναρπαστικό τοπίο και έναν αξέχαστο προορισμό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η Κάρπαθος χαρακτηρίζεται ως ένα από τα ομορφότερα νησιά στην Ελλάδα. Η πανέμορφη παραλία του Διακόφτη βρίσκεται στα νότια παράλια της Καρπάθου, στην περιοχή Αφιάρτης (κοντά στο αεροδρόμιο) και σε απόσταση 19 χιλιομέτρων από τα Πηγάδια. Η διαδρομή για την παραλία είναι δύσκολη ωστόσο το τοπίο μοναδικής ομορφιάς με την διπλή παραλία που δημιουργεί η λωρίδα από άμμο και βράχια και τους κέδρους θα σας αποζημιώσει. Είναι στρωμένη με λευκή άμμο και διαθέτει ρηχά κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά που θα σας δημιουργήσουν αίσθηση Καραϊβικής. Είναι αρκετά δημοφιλής προορισμός, επομένως παρόλο που διαθέτει λιγοστές ομπρέλες και ξαπλώστρες θα πρέπει είτε να φτάσετε σχετικά νωρίς είτε να έχετε το δικό σας εξοπλισμό. Στην παραλία λειτουργεί επίσης μια καντίνα από την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ, ποτά και ελαφριά σνακ είτε να γευματίσετε στα τραπεζάκια που διαθέτει. Όπως ήδη αναφέραμε η πρόσβαση στην παραλία είναι λιγάκι δύσκολη Karpathos-Diakoftis_4με τα τελευταία 6 περίπου χιλιόμετρα μετά το αεροδρόμιο (κινούμενοι στο πλάι του φράκτη του αεροδρομίου) να είναι χωματόδρομος. Από την παραλία μπορείτε να πάτε επίσης στην κοντινή Αρκάσα, στην περιοχή της οποίας υπάρχουν οι εξίσου πανέμορφες και ήσυχες παραλίες του Μιχαλιού ο Κήπος, του Ψωράρη και της Πούντας. Το σίγουρο είναι ότι η ομορφιά της παραλίας του Διακόφτη δεν μπορεί να αποτυπωθεί με λόγια για αυτό σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να την επισκεφθείτε κατά την διάρκεια των διακοπών σας στην Κάρπαθο.

Karpathos-Diakoftis_7Karpathos-Diakoftis_6Karpathos-Diakoftis_3Karpathos-Diakoftis_2Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςFisiki skia1Με καφετέριαΜΕ εστιατόριο

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τα Πηγάδια : 19 km
Χρόνος Οδήγησης : 30 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 35.40987,27.15336

Photo Credits

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.