Κως – Θερμά

Κως - Θερμά 1

Η ιδιαίτερη παραλία Θερμά ή Θέρμες βρίσκεται 8 χιλιόμετρα μετά το Ψαλίδι και περίπου 12 χιλιόμετρα νότια από την πόλη της Κω. Δύο χιλιόμετρα δυτικά από την παραλία του Αγίου Φωκά θα συναντήσετε τη μοναδική αυτή παραλία με τις ιαματικές πηγές της.

Κως - Θερμά 4Οι ιαματικές πηγές έχουν αρκετά υψηλή θερμοκρασία νερού (40-45 ο Κελσίου) και μεγάλη συγκέντρωση ιόντων Καλίου, Νατρίου, Ασβεστίου, Μαγνησίου, Θείου και Χλωρίου, που είναι χρήσιμα στοιχεία για την θεραπεία ρευματικών παθήσεων, της αρθρίτιδας και γυναικολογικών προβλημάτων. Οι πηγές ανακαλύφθηκαν το 1934 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Λαουρέντσι και έκτοτε ονομάστηκαν έτσι! Η ακτή είναι καλυμμένη με μαύρα βότσαλα, ηφαιστειογενούς προέλευσης, με βαθιά κρυστάλλινα νερά και τα μεγάλα βράχια που περικλείουν την ακτή της προσδίδουν έναν επιβλητικό τόνο!

Κως - Θερμά 6Κως - Θερμά 2

Μπροστά στη θάλασσα, μια στρογγυλή λίμνη περιβάλλεται από βράχια προσελκύοντας τους επισκέπτες να απολαύσουν το φυσικό spa που προσφέρει. Από τη μια μεριά εισβάλλει κάθε τόσο το κρύο νερό της θάλασσας και από την άλλη τα καυτά ιαματικά νερά αναβλύζουν από τα έγκατα της γης δημιουργώντας φυσαλίδες στην επιφάνεια. Η παραλία προσελκύει πολύ κόσμο και συνήθως γίνεται το αδιαχώρητο, γι΄ αυτό θα ήταν προτιμότερο να την επισκεφτείτε πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Η παραλία είναι οργανωμένη, διαθέτοντας ομπρέλες και ξαπλώστρες καθώς και μία καντίνα όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

Κως - Θερμά 5Κως - Θερμά 3Η πρόσβαση σας για τα Θερμά είναι σχετικά εύκολη. Μπορείτε να την επισκεφτείτε οδικώς με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ακόμη και με ποδήλατο. Υπάρχει ελεύθερος χώρος για στάθμευση και στη συνέχεια ακολουθεί πεζοπορία περίπου 400 μέτρων. Η άλλη εναλλακτική είναι να πάτε με το ΚΤΕΛ που εκτελεί καθημερινά δρομολόγια προς την παραλία τους καλοκαιρινούς μήνες.

Fisiki skia1

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από την Κω : 11,7 km
Χρόνος Οδήγησης : 11 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.84489,27.31861

You may also like

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.