Αμοργός – Μαλτέζι

Αμοργός - Μαλτέζι 6

Η Αμοργός είναι ένα νησί που έχει πολλές και όμορφες παραλίες για όλα τα γούστα. Στις περισσότερες από αυτές είναι σχετικά δύσκολη η πρόσβαση, ωστόσο είναι βέβαιο πως θα σας αποζημιώσουν τα κρυστάλλινα νερά και ο υπέροχος βυθός, κοινά χαρακτηριστικά σχεδόν σε όλες τις παραλίες του νησιού.

Αμοργός - Μαλτέζι 5Η ομορφότερη ίσως παραλία των Καταπόλων είναι το Μαλτέζι. Τα Κατάπολα είναι το κύριο λιμάνι της Αμοργού και βρίσκονται στο κέντρο του νησιού, 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χώρας ενώ η παραλία στο Μαλτέζι βρίσκεται στα βορειοδυτικά του λιμανιού και σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτό. Καθόσον βρίσκεται εντός του όρμου των Καταπόλων, είναι απάνεμη παραμένοντας συνήθως ανεπηρέαστη από τα καλοκαιρινά μελτέμια των Κυκλάδων. Η ψιλή άμμος στην ακτή και ο υπέροχος συνδυασμός της αμμουδιάς με τα γαλαζοπράσινα νερά έχουν καταστήσει την παραλία ως έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των επισκεπτών του νησιού. Ένα τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο και διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση, ωστόσο υπάρχει και διαθέσιμος χώρος αν θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο σας ελεύθερα. Στην ακτή λειτουργεί επίσης ένα beach bar-καντίνα από το οποίο θα μπορέσετε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα κατά την παραμονή σας εκεί, όπως καφέ ,νερό, φρουτοσαλάτες και ελαφριά σνακ.

Αμοργός - Μαλτέζι 1Αμοργός - Μαλτέζι 2 (mar_mar_45)Αμοργός - Μαλτέζι 3Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει με 2 τρόπους. Ο πρώτος και πιο εύκολος είναι με τα καϊκάκια που ξεκινάνε από το λιμάνι των Καταπόλων και εκτελούν δρομολόγια ανά μισή ώρα (εισιτήριο πληρώνουν μονάχα οι ενήλικες και εκδίδονται μέσα σε αυτά). Ο δεύτερος τρόπος προτιμάται περισσότερο στους λάτρεις της πεζοπορίας. Έτσι για να φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να ακολουθήσετε το μονοπάτι που διέρχεται μέσα από το χωριό Ξυλοκερατίδι, περπατώντας για περίπου 35 λεπτά.

Fisiki skia1

 


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη Χώρα της Αμοργού : 6,9 km
Χρόνος Πεζοπορίας : 35 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.83593,25.85417

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.