Αμοργός – Μούρος

Αμοργός - Μούρος 3

Μια από τις πιο εντυπωσιακές και όμορφες παραλίες της Αμοργού είναι η παραλία του Μούρου. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την Χώρα και πολύ κοντά στα χωριά Βρούτση και Καμάρι.

Αμοργός - Μούρος 2Η παραλία είναι περικυκλωμένη από επιβλητικούς βράχους οι οποίοι σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά δημιουργούν ένα τοπίο άγριας ομορφιάς που καθιστά την παραλία δημοφιλή προορισμό για τους επισκέπτες του νησιού. Στην ακτή θα συναντήσετε ψιλή γκρι άμμο με βοτσαλάκι ενώ τα νερά της θάλασσας είναι βαθιά και πεντακάθαρα με γαλαζοπράσινη απόχρωση. Κατά μήκος των βράχων στη δεξιά πλευρά της παραλίας υπάρχουν 2 υποθαλάσσιες σπηλιές στις οποίες μπορείτε να φτάσετε κολυμπώντας και τις οποίες αξίζει να εξερευνήσετε με το κατάλληλο εξοπλισμό, όπως άλλωστε και γενικότερα το βυθό σε όλη την έκταση της παραλίας.

Αμοργός - Μούρος 1Αμοργός - Μούρος 5Αμοργός - Μούρος 172Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, επομένως αν θέλετε να χαλαρώσετε σε ξαπλώστρες κάτω από ομπρέλα τότε θα πρέπει να κατέχετε δικό σας εξοπλισμό. Στο σημείο που θα παρκάρετε το αυτοκίνητο σας υπάρχει ταβέρνα – καφέ από την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ και φαγητό, ωστόσο καλό θα ήταν να φροντίσετε για τις απαραίτητες προμήθειες πριν την κάθοδο σας στην παραλία μιας και τόσο η κατάβαση όσο κυρίως η ανάβαση εμπεριέχει ένα βαθμό δυσκολίας. Η πρόσβαση στην παραλία οδικώς είναι εύκολη και γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Χώρας – Κάτω Μεριάς. Οδηγώντας από τη Χώρα προς Αρκεσίνη θα στρίψετε για Μούρο (υπάρχει σχετική ταμπέλα στο Καμάρι). Στο σημείο που τελειώνει ο δρόμος, εκεί που βρίσκετε η ταβέρνα, είναι και το σημείο που θα παρκάρετε το αυτοκίνητο σας. Από το σημείο αυτό θα χρειαστεί να ξεκινήσετε την κατάβαση στην παραλία. Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε στην παραλία και με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αμοργού με κόστος εισιτηρίου τα 2 ευρώ.

Πρόσβαση ΟδικώςFisiki skia1

 


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη Χώρα της Αμοργού : 12 km
Χρόνος Οδήγησης : 17 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.78692,2582775

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.