Αντίπαξοι – Βρίκα

Αντίπαξοι - Βρίκα 1

Οι Αντίπαξοι είναι ένα μικρό νησάκι κάτω από τους Παξούς με έκταση μόλις 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ωστόσο παρά την μικρή του έκταση και το γεγονός ότι οι μόνιμοι κάτοικοι είναι ελάχιστοι, είναι γνωστό σ’ όλο τον κόσμο με χιλιάδες τουρίστες, ‘Έλληνες και ξένους, να το επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι.

Αντίπαξοι - Βρίκα 3Η Βρίκα, μαζί με το Βουτούμι, είναι ένας εκ των δυο πανέμορφων προορισμών στους Αντιπαξούς και ταυτόχρονα ο μικρότερος σε μέγεθος. Είναι από τις διασημότερες παραλίες του Ιονίου και η πρώτη παραλία που συναντάει κανείς ερχόμενος στο νησί από τους Παξούς. Χωμένη στο βάθος ενός μικρού κολπίσκου είναι πλήρως καλυμμένη με πολύ ψιλή λευκή άμμο προερχόμενη από το ασβεστολιθικό έδαφος του νησιού. Άμμος που γεμίζει όλο το κόλπο μέχρι τα ανοιχτά και δίνει αυτό το υπέροχο χρώμα στα νερά, από ανοικτό τυρκουάζ μέχρι και βαθύ πράσινο, που σε συνδυασμό με την βλάστηση η οποία φτάνει μέχρι την ακτή δίνουν στην παραλία μια παραδεισένια όψη. Τα κρυστάλλινα νερά είναι παράλληλα και ρηχά και επομένως κατάλληλα για οικογένειες με παιδιά και ατελείωτες ώρες παιχνιδιού. Στην βόρεια πλευρά της παραλίας υπάρχει μια σπηλιά που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε ενώ οι λάτρεις του snorkeling φροντίστε να έχετε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό μιας και το «ταξίδι» στα σμαραγδένια νερά θα σας ανταμείψει.
Αντίπαξοι - Βρίκα 4Αντίπαξοι - Βρίκα 2Στην παραλία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες για να καθίσετε και παρόλο που η παραλία είναι μικρή σχετικά έχει διαθέσιμο χώρο αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας εξοπλισμό. Στην παραλία λειτουργούν beach bar και ταβέρνες για να προμηθευτείτε καφέ, ποτό ή ελαφριά σνακ καθώς και για να απολαύσετε χορταστικά πιάτα μετά το μπάνιο σας. Η πρόσβαση σας στο νησί αλλά και στην παραλία γίνεται από το λιμάνι των Παξών, το Γάϊο, με καραβάκι σε τακτά χρονικά διαστήματα και κόστος 10 € ανά άτομο με επιστροφή. Μια εκδρομή στους Παξούς χωρίς να επισκεφθείτε την Βρίκα ενδεχομένως να αποτελεί παράλειψη μιας και το εξωτικό τοπίο με την λευκή άμμο και τα τυρκουάζ νερά θα σας μαγέψει.


Αναλυτικός Χάρτης
Συντεταγμένες GPS : 39.16117,20.22307

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.