Χαλκιδική – Καλλιθέα

Χαλκιδική - Καλλιθέα 1

Η παραλία της Καλλιθέας ανήκει στα νοτιοδυτικά παράλια του Κόλπου Κασσάνδρας και τοποθετείται στον ομώνυμο οικισμό στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη σε όλη τη Χαλκιδική.

Χαλκιδική - Καλλιθέα 6Η Καλλιθέα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι έρχονται να απολαύσουν τα μαγικά νερά της και τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα σημαντικότερα των οποίων περιλαμβάνουν το ιερό Δωρικού ρυθμού του Αμμωνα Δία (δωρικού, 4ος αιώνα π.Χ.), το ιερό του Διονύσου και των Νυμφών, και το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα με τις ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες. Το μήκος της παραλίας φτάνει τα 1.300 μέτρα και το πλάτος της τα 20 μέτρα. Μία πανέμορφη ακτή με κατάλευκη άμμο, ρηχά κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και από πίσω της να ξεχύνεται ένα πευκόφυτο τοπίο με τα πεύκα να αγγίζουν τη θάλασσα. Η παραλία της Καλλιθέας είναι πλήρως οργανωμένη, διαθέτοντας beach bar που προσφέρουν δροσιστικά ροφήματα και ελαφριά σνακ, ομπρέλες και ξαπλώστρες, wc, ντουζιέρες, υποδομές για θαλάσσια σπορ καθώς και πλήθος από εστιατόρια για να γευματίσετε μπροστά στη θάλασσα! Στην περιοχή θα βρείτε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και παραδοσιακά οικογενειακά καταλύματα για να διανυκτερεύσετε! Η Καλλιθέα αποτελεί σύγχρονο εμπορικό κέντρο και κοσμικό θέρετρο και φημίζεται ιδιαίτερα για τη νυχτερινή ζωή που προσφέρει και μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη! Η πρόσβαση σας στον οικισμό είναι ιδιαίτερα εύκολη οδικώς ακολουθώντας το δρόμο Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών (με κατεύθυνση τα Μουδανιά) και στη συνέχεια θα ακολουθήσετε την επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Νέας Ποτιδαίας. Από εκεί θα κατευθυνθείτε μέσω της επαρχιακής οδό Παλιούριου – Άφυτου για Καλλιθέα. Η άλλη εναλλακτική είναι με το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με αφετηρία το σταθμό Θεσσαλονίκης, απ’ όπου εκτελούνται καθημερινά συχνά δρομολόγια από και προς την παραλία.

Χαλκιδική - Καλλιθέα 5Χαλκιδική - Καλλιθέα 4Χαλκιδική - Καλλιθέα 3Χαλκιδική - Καλλιθέα 2Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςΜε καφετέριαΜΕ εστιατόριο


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη : 89,8 km
Χρόνος Οδήγησης : 1 ώρα & 12 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 40.07560, 23.44943

You may also like

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.