Δονούσα – Λιβάδι

Δονούσα - Λιβάδι 1

Το Λιβάδι είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες στην Δονούσα. Βρίσκεται στον ομώνυμο προστατευμένο κόλπο πλησίον του οικισμού Μερσίνη. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για αυτούς που είναι λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ και είναι αρκετά δημοφιλής σαν προορισμός των κατασκηνωτών μετά την παραλία του Κέδρου, αν και αρκετά απομονωμένη.

Δονούσα - Λιβάδι 2Είναι ιδανική επίσης για εκείνους που αναζητούν ηρεμία, ξεκούραση και χαλάρωση. Στην ακτή αλλά και στο βυθό θα συναντήσετε λευκή άμμο ενώ η θάλασσα έχει ένα υπέροχο γαλαζοπράσινο χρώμα. Δεν διαθέτει καμία οργάνωση και θα πρέπει να οργανωθείτε αρκετά πριν την επισκεφθείτε. Θα πρέπει επομένως να μεριμνήσετε για να έχετε σκιά αλλά και προμήθειες μιας και οι μοναδικές ταβέρνες βρίσκονται στην αρχή του μονοπατιού επομένως θα είναι αρκετά κουραστικό να περπατήσετε περίπου 900 μέτρα ανηφόρας για να τις προσεγγίσετε.

Δονούσα - Λιβάδι 3Δονούσα - Λιβάδι 4Υπάρχει και λίγη φυσική σκιά που προσφέρουν κάποια αρμυρίκια αλλά είναι περιζήτητη. Η πρόσβαση είναι εφικτή είτε με πεζοπορία από μονοπάτια είτε με καΐκια από τη θάλασσα. Θα πρέπει να φτάσετε οδικώς λοιπόν μέχρι την Μερσίνη και από εκεί ξεκινάει το ένα μονοπάτι και καταλήγει στην παραλία μετά από περπάτημα περίπου 10 λεπτών. Ένα δεύτερο μονοπάτι ξεκινάει από τη Μεσαριά (Χαραυγή). Τα εκδρομικά καΐκια ξεκινούν από το λιμάνι του Σταυρού και κάνουν το δρομολόγιο Κέδρος – Λιβάδι – Φωκοσπηλιά.

ΑμμώδηςFisiki skia1

 

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τον Σταυρό (έως την Μερσίνη) : 5,8 km
Χρόνος Οδήγησης (έως την Μερσίνη) : 12 λεπτά
Χρόνος Πεζοπορίας : 15 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.09207,25.82224

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.