Γαύδος – Σαρακήνικο

Γαύδος - Σαρακήνικο 2

Μία από τις ωραιότερες και πιο δημοφιλής παραλίες της Γαύδου, είναι το Σαρακήνικο! Βρίσκεται στον μυχό ενός μεγάλου κόλπου που κοιτάει βόρεια, σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το λιμάνι Καραβέ. Το όνομα της προήλθε από τους Σαρακηνούς πειρατές που χρησιμοποιούσαν τον κόλπο ως ορμητήριο.

Γαύδος - Σαρακήνικο 1Μαγεύει με την απέραντη ψιλή χρυσή αμμουδιά της που εκτείνεται για δεκάδες μέτρα και καταλήγει σε κατάφυτους αμμόλοφους με κέδρους! Τα ρηχά κρυστάλλινα καταγάλανα νερά της σας προσκαλούν να κολυμπήσετε μέσα σε αυτά για ατελείωτες ώρες! Το Σαρακήνικο, σε σχέση με τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού, είναι περισσότερο οργανωμένη. Στην παραλία θα βρείτε αρκετές ταβέρνες για να γευματίσετε, μίνι μάρκετ για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα για εσάς προϊόντα ενώ θα βρείτε επίσης και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πολλοί επισκέπτες προτιμούν τη σκιά που προσφέρουν οι μεγάλοι κέδροι και κατασκηνώνουν στην παραλία!

Γαύδος - Σαρακήνικο 3Η Γαύδος κάποτε υπήρξε τόπος εξορίας επί Μεταξά. Έτσι, κοντά στην παραλία μπορείτε να δείτε ακόμη το κτίσμα, που έχτισαν με τα χέρια τους οι εξόριστοι, όπου εξορίστηκε ο ιδρυτής του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης. Στο κτίσμα που έζησε, υπάρχει σήμερα μια σημαία της Ελλάδας και μια της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και μια πινακίδα που μνημονεύει τους εξόριστους κομμουνιστές. Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος είναι με το λεωφορείο του νησιού που μπορείτε να το πάρετε από το λιμάνι, ο δεύτερος είναι οδικώς με το όχημα σας και τέλος για τους λάτρεις της πεζοπορίας η διαδρομή από την Καραβέ η οποία διαρκεί περίπου 30 λεπτά!Πρόσβαση Οδικώς


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από την Καραβέ : 2,3 km
Χρόνος Οδήγησης : 6 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 34.85864,24.11089

You may also like

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.