Πρέβεζα – Λύχνος

Πρέβεζα - Λύχνος 1


Στα ανατολικά της Πάργας και σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το κέντρο της, βρίσκεται η όμορφη παραλία του Λύχνου, σε ένα όμορφο καταπράσινο τοπίο. Πρόκειται για μια αμμουδιά μήκους 1300 μέτρων, με κύριο χαρακτηριστικό της τις δύο απότομες βραχώδεις πλαγιές που ορθώνονται κάθετα στις δυο άκρες της παραλίας με τα βράχια να δημιουργούν σπηλιές και ιδιόμορφα σχήματα, και τον καταπράσινο ελαιώνα που απλώνεται στα δεξιά της. Στοιχεία που προσδίδουν μια άλλη εικόνα στο όλο σκηνικό της παραλίας.

Πάργα - Λίχνος 2Πάργα - Λίχνος 4Η παραλία του Λύχνου, είναι μια από τις ωραιότερες της Πάργας. Αποτελείται από χοντρή άμμο και σε ένα σημείο συναντάς άμμο και βότσαλο μαζί και εντυπωσιάζει με τα καταγάλανα κρυστάλλινα βαθιά νερά, τους επισκέπτες της! Ο προσανατολισμός της παραλία είναι τέτοιος ώστε σπάνια έχει αέρα, οπότε θα βρείτε την θάλασσα ήρεμη και κατάλληλη για κολύμπι. Η παραλία είναι οργανωμένη, υπάρχουν beach bar, ομπρέλες – ξαπλώστρες και εγκαταστάσεις για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ όπως : wind surfing, water ski, wakeboard, jet ski, parascending ( αλεξίπτωτο θαλάσσης ), καταδύσεις κ.ά. Παρόλα αυτά υπάρχει αρκετός χώρος για να απλώσετε την πετσέτα σας και να απολαύσετε παιχνίδια στην άμμο. Στην παραλία θα βρείτε εστιατόρια και ταβέρνες για να γευματίστε.

Πάργα - Λίχνος 3Μέσα στον κόλπο του Λύχνου στην Πάργα, υπάρχουν θαλάσσια σπήλαια. Θα σας συνιστούσαμε να νοικιάσετε ένα θαλάσσιο ποδήλατο ή να πάτε βαρκάδα με σκάφος και να επισκεφτείτε την περίφημη ¨ Σπηλιά της Αφροδίτης ¨. Σύμφωνα με το μύθο στα νερά αυτά κολυμπούσε η Θεά της ομορφιάς! θα εντυπωσιαστείτε από τη μαγευτική ομορφιά και την ησυχία που επικρατεί. Για όσους λατρεύουν την πεζοπορία, θα πρέπει οπωσδήποτε να περπατήσετε ανάμεσα στα παλαιά δρομάκια του βενετσιάνικου ελαιώνα.

Πάργα - Λίχνος 5 Η πρόσβαση σας στην παραλία είναι εύκολη. Μπορεί να γίνει είτε με δικό σας όχημα είτε με θαλάσσια taxi που μπορούν να σας μεταφέρουν προς και από την Πάργα σε μια διαδρομή που κόβει την ανάσα. Οδικώς, όπως έρχεστε στην Πάργα από Πρέβεζα ή Ηγουμενίτσα αφού περάσετε το χωριό Αγία Κυριακή, πριν την είσοδο σας στην Πάργα στρίβετε αριστερά. Υπάρχουν πινακίδες για την παραλία του Λύχνου. 

Απόσταση από τη πόλη της Πάργας : 4 km
Χρόνος Οδήγησης : 8 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 39.28263,20.43681

You may also like

Ετικέτες , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.