Χαλκιδική – Καβουρότρυπες

Χαλκιδική - Καβουρότρυπες 8

Οι Καβουρότρυπες βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Σιθωνίας στη Χαλκιδική. Η διάσημη παραλία δεν είναι μία μεμονωμένη παραλία, αποτελείται από μικρά κολπάκια με αμμουδερές λευκές παραλίες και γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, που περικυκλώνονται από εντυπωσιακά γλυπτά που είναι λαξευμένα στους κάτασπρους βράχους. Ένα εκπληκτικό τοπίο με ηλιοβασίλεμα μαγικό που έχει θέα τον Άθω.

Χαλκιδική - Καβουρότρυπες 1Η παραλία είναι οργανωμένη στο σημείο όπου υπάρχει το beach bar Πορτοκάλι ενώ οι άλλες είναι απομονωμένες και ερημικές. Πολλοί επισκέπτες κατασκηνώνουν στις απομονωμένες παραλίες και στο δασάκι, αλλά φυσικά είναι παράνομο αφού έχει απαγορευτεί πλέον η ελεύθερη κατασκήνωση. Στο δεξιό σημείο της παραλίας υπάρχουν αρκετοί γυμνιστές για όσους επιθυμούν. Η παραλία προσελκύει πολύ κόσμο, επομένως αν θέλετε ηρεμία η καλύτερη εποχή για να την επισκεφτείτε είναι τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο!

Χαλκιδική - Καβουρότρυπες 5Η παραλία είναι κρυμμένη πίσω από ένα πευκοδάσος, σε απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων από τον Αρμενιστή. Οδική σήμανση για να την βρείτε δεν υπάρχει, οπότε με λίγη προσοχή θα την ανακαλύψετε βλέποντας τα σταθμευμένα αυτοκίνητα ανάμεσα στα πεύκα και μία επιγραφή που γράφει “Beach Bar Orange”. Η πρόσβαση στην ακτή γίνεται με τα πόδια μέσα από τα δρομάκια του δάσους.


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη Θεσσαλονίκη : 138 km
Χρόνος Οδήγησης : 1 ώρα και 54 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 40.12525, 23.96979

You may also like

Ετικέτες , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.