Κέρκυρα-Παλαιοκαστρίτσα

Κέρκυρα - Παλαιοκαστρίτσα 1


Η Κέρκυρα διαθέτει πολλές θαυμάσιες παραλίες! Η Παλαιοκαστρίτσα είναι από τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας και μία από τις διασημότερες περιοχές της Κέρκυρας, δημοφιλής για την ομορφιά των νερών της και για το εντυπωσιακό σκηνικό με λόφους, το μοναδικό τμήμα βραχώδους ακτής με κόλπους.

Κέρκυρα - Παλαιοκαστρίτσα 2Αποτελεί ένα υπέροχο και συνάμα ήσυχο μέρος, με καθαρές παραλίες. Η Παλαιοκαστρίτσα περιλαμβάνει μια περιοχή με 6 μικρούς κόλπους και παραλίες. Αυτό που κάνει γνωστές τις παραλίες της είναι τα γαλαζοπράσινα παγωμένα και καθαρά νερά τους, οι αμμουδιές και σίγουρα οι σπηλιές που δημιουργούν τα τεράστια βράχια τους. Η κεντρική παραλία βρίσκεται κάτω από το μοναστήρι είναι η μεγαλύτερη της περιοχής και παρουσιάζει πολλές τουριστικές υποδομές. Μία άλλη παραλία βρίσκεται κοντά στο οργανωμένο λιμανάκι για ιστιοφόρα και ταχύπλοα. Οι παραλίες αυτές είναι οργανωμένες, διαθέτουν ξαπλώστρες – ομπρέλες, beach bar, wc και ντους, υπάρχει Κέρκυρα - Παλαιοκαστρίτσα 3δωρεάν χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ όπως water ski, surfing, ποδήλατα κ.ά. Για τους λάτρεις του βυθού υπάρχει κέντρο καταδύσεων, για να απολαύσετε τον μαγευτικό βυθό της Παλαιοκαστρίτσας. Στην περιοχή θα βρείτε πολλά καταλύματα, εστιατόρια και καταστήματα.

Κέρκυρα - Παλαιοκαστρίτσα 4Για να επισκεφτείτε και τις υπόλοιπες παραλίες μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο και να απολαύσετε μόνοι σας τον ήλιο και την θάλασσα, ή ακόμα να κάνετε βαρκάδα με τις βάρκες που υπάρχουν και να πραγματοποιήσετε μία μοναδική ξενάγηση στα σπήλαια κατά μήκος της ακτής και στις απομονωμένες παραλίες που αντικειμενικά είναι εκείνες με την πιο θαυμάσια θάλασσα. Το κόστος είναι 10€ και διαρκεί 40 λεπτά. Από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε είναι το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής της Παναγίας, που βρίσκεται στους υπερυψωμένους κήπους στην άκρη του ακρωτηρίου ψηλά στα βουνά. Ακόμα ένα φετίχ της Παλαιοκαστρίτσας, είναι το Βυζαντινό κάστρο Κέρκυρα - Παλαιοκαστρίτσα 5“Αγγελόκαστρο” όπου μπορείτε να απολαύσετε την ομορφότερη θέα του νησιού. Γενικότερα πρόκειται για ένα παραδεισένιο μέρος άγριας ομορφιάς, με εκπληκτικά νερά που μένει αξέχαστο σε όποιον το επισκεφτεί! Η Παλαιοκαστρίτσα απέχει περίπου 35 λεπτά με αυτοκίνητο από την πόλη της Κέρκυρας. Η πρόσβαση σας στην περιοχή μπορεί να γίνει είτε με δικό σας όχημα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λεωφορεία που κάνουν καθημερινά δρομολόγια και συνδέουν την Παλαιοκαστρίτσα και την Κέρκυρα.
Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη χώρα της Κέρκυρας : 24 km
Χρόνος Οδήγησης : 34 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 39.67225,19.70378

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.