Κύθηρα – Καψάλι

Κύθηρα - Καψάλι 1

Η παραλία στο Καψάλι βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος του νησιού στο ομώνυμο γραφικό χωριό και σε απόσταση 2 περίπου χιλιομέτρων από την Χώρα του νησιού. Το Καψάλι είναι το επίνειο της Χώρας των Κυθήρων και το κέντρο της νυχτερινής ζωής του νησιού, που χωρίζεται στα δύο από μία μικρή χερσόνησο, στις 2 κορυφές της οποίας βρίσκονται το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και ο φάρος.

Κύθηρα - Καψάλι 2Κύθηρα - Καψάλι 5Είναι από τις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού συγκεντρώνοντας αρκετούς επισκέπτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς προσφέρει καταπληκτική θέα στη Χώρα και το κάστρο της αλλά και στη βραχονησίδα Χύτρα. Είναι ένας κλειστός προστατευμένος κόλπος με άμμο και βότσαλο στην ακτή και ήρεμα κρυστάλλινα νερά τα οποία βαθαίνουν σταδιακά. Η παραλία είναι οργανωμένη και διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες και αποδυτήρια αλλά και διαθέσιμο χώρο για να χρησιμοποιήσετε το δικό σας εξοπλισμό. Για να προμηθευτείτε καφέ, νερό, ποτά και ελαφριά σνακ ή αν θελήσετε να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας, υπάρχουν αρκετά εστιατόρια και καφετέριες – μπαρ κατά μήκος του δρόμου, πάνω ακριβώς από την ακτή. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε θαλάσσια ποδήλατα ή κανό ενώ από το Ναυτικό Όμιλο Κυθήρων, κατόπιν εγγραφής, παραδίδονται μαθήματα κολύμβησης σε μικρά παιδιά.

Κύθηρα - Καψάλι 3Κύθηρα - Καψάλι 6Κύθηρα - Καψάλι 4Τέλος στην ανατολική πλευρά της παραλίας υπάρχει και μια μικρή μαρίνα για να προσδένουν αλιευτικά και σκάφη αναψυχής. Απέναντι από το μόλο βρίσκεται η παραλία του Σπαραγαρίου που αξίζει να επισκεφθείτε αλλά θα πρέπει είτε να κολυμπήσετε ως εκεί είτε να την προσεγγίσετε με κάποιο ποδήλατο θαλάσσης. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς, μέσω του οδικού δικτύου Κυθήρων-Ποταμού χωρίς να αντιμετωπίσετε ιδιαίτερο πρόβλημα στην εύρεση χώρου στάθμευσης. Μπορείτε επίσης να φτάσετε στην παραλία και με τα λεωφορεία που ενώνουν τα κεντρικά χωριά και το λιμάνι στο νησί.

Πρόσβαση ΟδικώςFisiki skia1ΟμπρέλεςΜε καφετέρια


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη Χώρα : 2,2 km
Χρόνος Οδήγησης : 5 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.14425,23.00099

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.