Λακωνία – Μαρμάρι

Λακωνία - Μαρμάρι 5

Σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από την Αρεόπολη στην περιοχή του Ταίναρου θα συναντήσετε μία μοναδική παραλία της Μάνης. Στην ουσία πρόκειται για δύο πολύ όμορφες αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά, στον όρμο του Μαρμαρίου.

Λακωνία - Μαρμάρι 4Απέραντη ψιλή χρυσαφένια αμμουδιά και γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά, ένας συνδυασμός πέτρας και θάλασσας, συνδυασμός που χαρακτηρίζει άλλωστε την Μάνη, στην πιο επιβλητική του μορφή. Η πρώτη παραλία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ξενοδοχειακή μονάδα που υπάρχει και διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση ενώ μπορείτε να απολαύσετε δροσιστικά cocktail από το beach bar του ξενοδοχείου καθώς και να γευματίσετε στο εστιατόριό του. Η υπόλοιπη ακτή είναι ελεύθερη και διαθέσιμη ώστε να τοποθετήσετε το δικό σας εξοπλισμό στην άμμο. Την εμφάνιση τους, όλη την καλοκαιρινή περίοδο, κάνουν οι σκηνές και τα τροχόσπιτα από τους κατασκηνωτές που επιθυμούν πιο χαλαρές διακοπές. Έχει ρηχά νερά, ιδανικά για τους μικρούς κολυμβητές αλλά πάντα με εντυπωσιακά κύματα (à la Καλιφόρνια).

Λακωνία - Μαρμάρι 6Λακωνία - Μαρμάρι 7Λακωνία - Μαρμάρι 8Η δεύτερη παραλία δεν έχει οδική πρόσβαση, αλλά μπορεί να την προσεγγίσει κανείς με 10 λεπτά περπάτημα μέσα από το χωριό. Διαθέτει χρυσή αμμουδιά, πιο βαθιά νερά σε σχέση με την πρώτη και δεν την πιάνει το κύμα. Δεν υπάρχει καμία οργάνωση, γι’ αυτό προμηθευτείτε με τα απαραίτητα ροφήματα και σνακ ώστε να απολαύσετε τη θάλασσα για όλη την μέρα! Η πρόσβαση είναι εύκολη μέσω της επαρχιακής οδού Αρεόπολης – Γερολιμένα με κατεύθυνση προς Βάθεια και τον οικισμό του Μαρμάρι. Μια διαδρομή μαγική ανάμεσα στους γυμνούς λόφους στον δρόμο από τη Βάθεια προς το Ταίναρο, στη νοτιοδυτική μύτη της χερσονήσου της Μάνης.


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από την Αθήνα : 310 km / Χρόνος Οδήγησης : 4 ώρες & 6 λεπτά
Απόσταση από την Αρεόπολη : 38 km / Χρόνος Οδήγησης : 50 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.42518, 22.47559

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.