Ίος – Μαγγανάρι

Ios-Magganari_1
Το Μαγγανάρι είναι χωρίς υπερβολή μία από τις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου. Βρίσκεται στο νότιο άκρο της Ίου και σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τη χώρα του νησιού. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μια παραλία αλλά για περισσότερες, με 3 μεγάλες και πολλές μικρότερες ενωμένες μεταξύ τους.

Ίος - Μαγγανάρι 6Είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιηθεί και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης, τουλάχιστον όσον αφορά το τοπίο και την παραλία, καθώς υπάρχουν τόσο οργανωμένα τμήματα που συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος αλλά και ήσυχα μέρη για εκείνους που θέλουν μονάχα να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν. Αν και είναι προστατευμένη από τους ανέμους καλό είναι να την αποφεύγεται τις ημέρες εκείνες με βόρειους ανέμους. Στην ακτή θα συναντήσετε υπέροχη χρυσή άμμο, η οποία σε συνδυασμό με τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά δημιουργούν ένα εξωτικό τοπίο αλλά και τις κατάλληλες συνθήκες για να την επισκεφθούν οικογένειες με παιδιά.

Ίος - Μαγγανάρι 4Ίος - Μαγγανάρι 5Στις μεγαλύτερες παραλίες θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση αλλά υπάρχει και διαθέσιμος χώρος για να χρησιμοποιήσετε το δικό σας εξοπλισμό. Μπορεί να μην υπάρχει beach bar αλλά στις ταβέρνες που βρίσκονται στην παραλία και πάνω από αυτή μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα κατά την επίσκεψή σας καθώς και να γευματίσετε. Στα θετικά επίσης είναι ο καταπληκτικός βυθός που αξίζει να βουτήξετε για να τον δείτε ενώ οι λάτρεις των θαλασσίων σπορ δεν θα μείνουν παραπονεμένοι καθώς υπάρχουν εγκαταστάσεις για το σκοπό αυτό.

Ίος - Μαγγανάρι 3Ίος - Μαγγανάρι 2Η διαδρομή από τη χώρα στο Μαγγανάρι μπορεί να είναι από τις μεγαλύτερες του νησιού και από τις πιο κουραστικές ωστόσο το τοπίο κατά την άφιξή θα σας αποζημιώσει. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Μαγγανάρι έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Απέραντο Γαλάζιο». Η πρόσβαση μπορεί να γίνει οδικώς με το ιδιωτικό σας αυτοκίνητο μέσω του ασφαλτοστρωμένου δρόμου ή με τα ιδιωτικά λεωφορεία που ξεκινάνε από τη χώρα. Τέλος μπορείτε να φτάσετε και με τα εκδρομικά καΐκια που ξεκινάνε καθημερινά από την χώρα για το Μαγγανάρι και άλλες παραλίες του νησιού.

Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςFisiki skia1Με καφετέριαΜΕ εστιατόριο

 

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη χώρα της Ίου : 21 km
Χρόνος Οδήγησης : 35 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.66162,25.37327

You may also like

Ετικέτες , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Ίος – Μαγγανάρι

  1. Πίνγκμπακ:Ίος – Του Παπά το Αυλάκι – Hellas Beach

  2. Πίνγκμπακ:Ίος - Κάλαμος | Hellas Beach