Άνδρος – Ζόρκος

Άνδρος - Ζόρκος 7

Στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, πάνω από το Γαύριο και μετά από το Βαρίδι, θα βρείτε μία μεγάλη παραλία που θεωρείται από τις ωραιότερες της Άνδρου. Πρόκειται για ένα προστατευμένο κολπίσκο με χρυσή αμμουδιά, ψιλό βοτσαλάκι και κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά.

Άνδρος - Ζόρκος 1Άνδρος - Ζόρκος 5
Οι επιβλητικοί βράχοι που ορίζουν την αρχή και το τέλος του κολπίσκου σχηματίζουν εντυπωσιακές σπηλιές οι οποίες σε συνδυασμό με την απέραντη θάλασσα καθιστούν τον Ζόρκο ιδανική παραλία για χαλάρωση. Είναι ένα μέρος με ιδιαίτερα εξωτικό ύφος που προκαλεί τον επισκέπτη του με την αφαιρετική του δύναμη! Τα βράχια προσφέρονται για ατελείωτες βουτιές ενώ σε λίγους τυχερούς παρέχουν απλόχερα τη φυσική σκιά τους! Στην παραλία θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά για όσους επιθυμούν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος ώστε να τοποθετήσετε το δικό σας εξοπλισμό στην αμμουδιά. Για τους λάτρεις του snorkeling και του ψαρέματος ο Ζόρκος αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή, γι΄ αυτό μην ξεχάσετε τη μάσκα και τα βατραχοπέδιλα!

Άνδρος - Ζόρκος 4Άνδρος - Ζόρκος 3Άνδρος - Ζόρκος 6Στην παραλία τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί μία ταβέρνα σερβίροντας νόστιμους μεζέδες και φρέσκα ψάρια, με θέα το ανοιχτό Αιγαίο! Η πρόσβαση σας στην παραλία είναι σχετικά εύκολη. Θα ακολουθήσετε τη διαδρομή από το Γαύριο προς Παλαιστού, όπου μέχρι το Βαρίδι είναι άσφαλτος και μετά ξεκινάει ένας βατός χωματόδρομος 5 χιλιομέτρων. Με λίγα λόγια αν το καλοκαίρι επισκεφτείτε το νησί της Άνδρου μην παραλείψετε να κολυμπήσετε στα νερά του Ζόρκου.

Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςFisiki skia1ΟμπρέλεςΜε καφετέριαΜε εστιατόριο


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη χώρα της Άνδρου : 49,2 km
Χρόνος Οδήγησης : 1 ώρα & 21 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 37.96999, 24.79082

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.