Σκόπελος – Μηλιά

Σκόπελος - Μηλιά 1

Η Μηλιά θεωρείται από αρκετούς ως η καλύτερη παραλία της Σκοπέλου. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, μετά τις Αντρίνες, σε απόσταση 14 περίπου χιλιομέτρων από την χώρα της Σκοπέλου και μόλις ένα χιλιόμετρο από τον όρμο του Πανόρμου.

Σκόπελος - Μηλιά 4Έχει μαγευτική θέα προς την θάλασσα καθώς και το μικρό καταπράσινο και ακατοίκητο νησάκι της Δασιάς. Ένας βράχος αποτελεί φυσικό σύνορο για την παραλία και την χωρίζει στην μέση, με το αριστερό τμήμα να είναι αυτό που συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες ενώ το δεξί τμήμα είναι αρκετά πιο ήσυχο. Είναι αρκετά μεγάλη παραλία, που περιτριγυρίζεται από πεύκα τα οποία σε συνδυασμό με τα κρυσταλλένια καταγάλανα νερά δημιουργούν ένα όμορφο, σχεδόν εξωτικό, σκηνικό.

Σκόπελος - Μηλιά 3Αριστερά θα συναντήσετε βοτσαλωτή αμμουδιά, με μικρού μεγέθους βότσαλο που δεν δημιουργεί πρόβλημα, και άμμο μέσα στην θάλασσα ενώ στο δεξί τμήμα αμμουδιά με μια γλιστερή πλάκα ωστόσο κατά την είσοδό σας στο νερό που χρειάζεται προσοχή. Οργανωμένη παραλία, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ναυαγοσώστη και δυνατότητες για θαλάσσια παιχνίδια (μπανάνες, κανό, ποδήλατα κ.α.). Υπάρχει επίσης beach bar για να απολαύσετε το καφέ ή το ποτό σας με μουσική αλλά και καντίνα για να δροσιστείτε με αναψυκτικά,μπύρες ουζάκι και διάφορα μεζεδάκια.

Σκόπελος - Μηλιά 2Λόγω του μεγέθους της παραλίας υπάρχει τέλος και αρκετός χώρος ώστε απλά να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας εξοπλισμό. Αξίζει να μείνετε στην παραλία μέχρι τη δύση του ήλιου για να απολαύσετε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα να σβήνει πίσω από το καταπράσινο νησάκι της Δασιάς μέσα στη θάλασσα! Η πρόσβαση στη παραλία με δικό σας όχημα είναι πολύ εύκολη μέσω του υπάρχοντος οδικού δικτύου ενώ υπάρχει και άνετο πάρκινγκ δίπλα από την παραλία. Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε και με το λεωφορείο το οποίο ωστόσο κάνει κάνει στάση αρκετά μακριά από την ακτή.


Πρόσβαση Οδικώς


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη χώρα της Σκοπέλου : 13,5 km
Χρόνος Οδήγησης : 21 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 39.11442,23.65388

You may also like

Ετικέτες , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.