Χανιά – Γλυκά Νερά

Χανιά - Γλυκά Νερά 2

Μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της περιοχής των Σφακίων είναι τα Γλυκά Νερά. Τοποθετείται ανάμεσα στη Χώρα Σφακίων και στο Λουτρό, σε απόσταση 75 χιλιομέτρων νότια των Χανίων και 3 χιλιόμετρα δυτικά της χώρας των Σφακίων.

Χανιά - Γλυκά Νερά 8Η κρυμμένη αυτή παραλία ανάμεσα στα Λευκά Όρη, τα βουνά των Σφακίων, έχει χαρακτηριστεί μία από τις 20 πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης το 2003 και όχι άδικα! Το όνομα της προήλθε από τις πηγές γλυκού νερού που αναβλύζουν δίπλα και μέσα στη θάλασσα. Οι πηγές αυτές με το γλυκό νερό, είναι διάσπαρτες σε ολόκληρη την παραλία και ορίζονται από σωρούς από πέτρες, ενώ κάποιες από τις μεγαλύτερες έχουν σκαλοπάτια επιτρέποντας στους λουόμενους να μπαίνουν μέσα σε αυτές! Η ακτή είναι καλυμμένη από μικρά και μεγάλα βότσαλα σε συνδυασμό με ψιλή άμμο και τα μεγάλα αρμυρίκια κατά μήκος της παραλίας προσφέρουν φυσική σκιά στους επισκέπτες.

Χανιά - Γλυκά Νερά 5Τα βαθυγάλανα πεντακάθαρα νερά βαθαίνουν απότομα και είναι αρκετά κρύα λόγω των πηγών, γεγονός που δεν την καθιστά ιδιαίτερα ελκυστική για μικρά παιδιά. Για τους λάτρεις του βυθού, τα Γλυκά Νερά είναι ιδανικά για καταδύσεις εξαιτίας του βραχώδους βυθού της, επομένως φροντίστε να έχετε μαζί σας τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η παραλία είναι φιλική για γυμνιστές καθώς είναι μια από τις πρώτες παραλίες γυμνιστών της Κρήτης. Στην παραλία θα βρείτε μία ταβέρνα χτισμένη στους βράχους μέσα στη θάλασσα, οπού μπορείτε να απολαύσετε μεζεδάκια και δροσιστικά ροφήματα. Κατά μήκος της ακτής υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση, αλλά μένει και αρκετός ελεύθερος χώρος για να τοποθετήσετε το δικό σας εξοπλισμό. Επίσης θα βρείτε ελάχιστα θαλάσσια αθλήματα για να διασκεδάσετε στην θάλασσα!

Χανιά - Γλυκά Νερά 6Η πρόσβαση σας στην παραλία μπορεί να γίνει με δύο διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος και πιο ξεκούραστος είναι με τα θαλάσσια ταξί που πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια την καλοκαιρινή περίοδο από τα Σφακιά ή το Λουτρό προς τα Γλυκά Νερά. Η άλλη εναλλακτική, για όσους αγαπούν την πεζοπορία, είναι από το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 και η πιο σύντομη διαδρομή είναι από τα Σφακιά. Για να βρείτε το μονοπάτι θα χρειαστεί να οδηγήσετε από τη Χώρα Σφακίων με κατεύθυνση προς Ανώπολη και μετά από 2.5 χιλιόμετρα θα δείτε την ευδιάκριτη είσοδο του μονοπατιού στα αριστερά σας επάνω σε μία απότομη στροφή, ενώ υπάρχει και μία σχετική σήμανση επάνω στο βράχο. Το μονοπάτι είναι σε καλή κατάσταση, αλλά να το αποφύγετε όσοι πάσχετε από υψοφοβία καθώς ένα μεγάλο μέρος του βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Η διάρκεια της κατάβασης είναι περίπου 30 λεπτά ενώ το μονοπάτι που ξεκινά από το Λουτρό διαρκεί γύρω στη μία ώρα και είναι σαφώς δυσκολότερο.


Απόσταση από τα Χανιά : 75 km
Χρόνος Οδήγησης : 1 ώρα & 26 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 35.20184,24.11737

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.