Αμοργός – Λεβρωσσός

Αμοργός - Λεβρωσσός 1

Στην περιοχή της Αιγιάλης, βρίσκεται μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Μια μικρή αμμουδιά με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και θέα στο λιμάνι και τον Ποταμό! Η χρυσαφένια άμμος της με τα μικρά βότσαλα και το δασάκι από αλμυρίκια για φόντο να προσφέρει φυσική σκιά στους λουόμενους, την καθιστούν ιδανικό προορισμό και must του νησιού!

Αμοργός - Λεβρωσσός 5 Η Λεβρωσσός παλιότερα ήταν αποκλειστικά παραλία γυμνιστών και για να την επισκεφτείς πήγαινες από μονοπάτι που ξεκινούσε από τον ασφαλτόδρομο προς τα Θολάρια. Σήμερα το κοινό έχει αλλάξει, αφού έρχονται και οικογένειες, παρόλα αυτά θα συναντήσετε ακόμη κάποιους λουόμενους να κάνουν γυμνισμό! Στην παραλία δε θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες οπότε καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας το δικό σας εξοπλισμό. Εστιατόρια και ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται ακριβώς πάνω από την παραλία και θα σας προσφέρουν τις καλύτερες παροχές.

Αμοργός - Λεβρωσσός 3 Η πρόσβαση σας σε αυτήν είναι εύκολη με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Η πρώτη είναι οδικώς όπου θα ακολουθήσετε τις πινακίδες με κατεύθυνση προς τα Θολάρια και πριν το χωριό θα στρίψετε αριστερά, όπου υποδεικνύεται πάλι με τις πινακίδες. Ο δρόμος μετά την διασταύρωση είναι χωματόδρομος και οδηγεί σε ένα μικρό πάρκινγκ, με μέγιστο αριθμό 10 αυτοκινήτων. Από εκεί ξεκινάει ένα σύντομο αλλά απότομο μονοπάτι 300 μέτρων περίπου που θα σας οδηγήσει στην ακτή! Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, μπορείτε να ξεκινήσετε με τα πόδια από το χωριό της Αιγιάλης, μία διαδρομή που διαρκεί 20 λεπτά περίπου. Εάν Αμοργός - Λεβρωσσός 2βρίσκεστε στην γειτονική Φωκιότρυπα μπορείτε να την επισκεφτείτε μέσω ενός μονοπατιού, περπάτημα 10 λεπτών. Τέλος υπάρχει και η δυνατότητα να την προσεγγίσετε με βάρκα από το λιμάνι της Αιγιάλης, οπού την θερινή περίοδο εκτελούν καθημερινά δρομολόγια.

Πρόσβαση Οδικώς

 


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη Χώρα της Αμοργού : 17,8 km
Χρόνος Οδήγησης : 24 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.90851,25.97109

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.