Φολέγανδρος – Κάτεργο

Φολέγανδρος - Κάτεργο

Το μικρό νησί, βρίσκεται ανάμεσα στη Σαντορίνη, τη Σίκινο και τη Μήλο και φημίζεται για την παραλία Κάτεργο όπου θεωρείται η ωραιότερη παραλία της Φολέγανδρου. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, σε μια τελείως ακατοίκητη περιοχή και απέναντί της έχει τη νησίδα Πελαγία.

Φολέγανδρος - Κάτεργο 14Παλιότερα οι κάτοικοι έπαιρναν από εδώ το σιδηρούχο κοίτασμα “αιματίτη” για να βάφουν με τη σκόνη του τα καΐκια και τα σπίτια τους και οι τραυματισμοί από τις αυτοσχέδιες εκρηκτικές ύλες ήταν η αιτία που ονομάστηκε έτσι. Πρόκειται για μία μεγάλη παραλία με ψιλό άσπρο βοτσαλάκι και πεντακάθαρα καταγάλανα βαθιά νερά! Ένας πολύ μεγάλος βράχος λίγα μέτρα μέσα στην θάλασσα δημιουργεί ένα ωραίο θέαμα και τραβάει πολλούς λουόμενους που κολυμπούν ως εδώ να κάνουν βουτιές.

Φολέγανδρος - Κάτεργο 12Η βραχονησίδα στη μέση του όρμου δημιουργεί ένα ισχυρό θαλάσσιο ρεύμα το οποίο κατευθύνεται νότια προς τη Σκόπελο. Μη δοκιμάσετε ωστόσο να κολυμπήσετε κόντρα γιατί ενδέχεται οι δυνάμεις σας να σας εγκαταλείψουν προτού το καταλάβετε. Στο Κάτεργο δε θα βρείτε καμία απολύτως οργάνωση γι΄ αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα όπως νερό και σνακ, γιατί το κοντινότερο σημείο όπου μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε είναι σε απόσταση μίας ώρας με τα πόδια. Η παραλία δεν έχει καθόλου σκιά εκτός από αργά το απόγευμα, γι΄ αυτό αν μπορείτε καλό θα ήταν να φέρετε το δικό σας εξοπλισμό. Το μέρος Φολέγανδρος - Κάτεργο 1προσελκύει πολλούς επισκέπτες αν και είναι σχετικά δύσκολη η πρόσβαση σε αυτό. Αλλά είναι ιδανικός προορισμός για όσους επιθυμούν κάτι ιδιαίτερο, μακριά από τους πολλούς τουρίστες και τα συνηθισμένα.

Φολέγανδρος - Κάτεργο 13Η πρόσβαση σας στην παραλία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος και πιο εύκολος είναι με τα εκδρομικά καΐκια που εκτελούν τακτικά δρομολόγια με αφετηρία τον Καραβοστάσι, το λιμάνι του νησιού. Ο δεύτερος τρόπος αφορά τους λάτρεις της πεζοπορίας και όχι μόνο. Ξεκινώντας με το αυτοκίνητο σας από τον Καραβοστάσι με κατεύθυνση προς Λιβάδι, στο τέλους του δρόμου, αντί να στρίψετε αριστερά προς το camping και την παραλία Λιβάδι, στρίβετε δεξιά προς τον ομώνυμο οικισμό.

Φολέγανδρος - Κάτεργο 4Περίπου 40 μέτρα από τη στροφή, συναντάτε διχάλα με μικρό τσιμεντένιο τμήμα το οποίο καταλήγει σε χωματόδρομο και στρίβετε αριστερά. Αφήνετε το όχημα σας στον οικισμό και συνεχίζετε με τα πόδια. Λίγα μόλις μέτρα πιο πάνω, στο σπίτι με τη στάνη, στρίβετε πάλι αριστερά εκεί που αρχίζει το μονοπάτι. Υπάρχει σηματοδότηση με κόκκινο χρώμα σε όλο το μήκος του εν λόγου μονοπατιού, ώστε ακόμα και κάποιος που περπατάει πρώτη φορά στη ζωή του στο μονοπάτι μπορεί άνετα και με ασφάλεια να κατέβει χωρίς να χάσει τον δρόμο του. Προσοχή στο κατέβασμα γιατί τα εδάφη είναι σαθρά. Μετά από 45 λεπτά Φολέγανδρος - Κάτεργο 11περπατήματος θα τη δείτε από ψηλά! Σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από το γαλάζιο χρώμα των νερών που θα σας προκαλεί να βουτήξετε!Fisiki skia1

 

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη χώρα της Φολέγανδρου μέχρι το Λιβάδι : 5.4 km
Χρόνος Οδήγησης : 8 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.60105,24.93962

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.