Λασίθι – Βούλισμα

Λασίθι - Βούλισμα 6

Το χωριό Ίστρον βρίσκεται σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 22 χιλιομέτρων βόρεια της Ιεράπετρας. Στο χωριό αυτό, και συγκεκριμένα στο δεύτερο από τους τρεις κόλπους του, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Βούλισμα ή Χρυσή Άμμος όπως είναι γνωστή αλλιώς. Απέχει περίπου 500 μέτρα από το κέντρο του Ίστρον στον δρόμο προς Ιεράπετρα και αποτελεί τη μεγαλύτερη δημοτική παραλία με μήκος που φτάνει τα 700 μέτρα.

Λασίθι - Βούλισμα 7Η ακτή είναι στρωμένη με λευκή άμμο ενώ το εξωτικό γαλαζοπράσινο χρώμα της θάλασσας, συνέπεια της λευκής άμμου, δημιουργεί ένα σκηνικό που θυμίζει τροπικές παραλίες. Ο βυθός είναι καταπληκτικός και θα τον παρομοιάζαμε με ενυδρείο ενώ τα ζεστά διάφανα νερά είναι κατάλληλα για οικογένειες και παιδιά. Είναι μια πολύ καλά οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ναυαγοσώστη και πρόσβαση για ΑμεΑ καθώς επίσης και βράβευση με Γαλάζια Σημαία. Σε ένα πλάτωμα στις σκάλες της καθόδου που οδηγούν στην ακτή υπάρχει και μια καντίνα από την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε τον καφέ ή το αναψυκτικό σας ή επίσης να τσιμπήσετε και κάτι γρήγορο. Μιας και η παραλία είναι κοντά στο χωριό, σε κοντινή απόσταση υπάρχουν και ταβέρνες αν θέλετε κάτι πιο ολοκληρωμένο.

Λασίθι - Βούλισμα 4Το Βούλισμα είναι μια παραλία ιδιαίτερα δημοφιλής, επομένως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικά τα Σαββατοκύριακα θα συναντήσετε αρκετό κόσμο. Επίσης χρειάζεται προσοχή καθώς όταν όταν φυσά βορειοδυτικός άνεμος τα κύματα φέρνουν στην παραλία σκουπίδια. Στα δυτικά της παραλίας ωστόσο υπάρχει ένα μικρότερος κόλπος που λέγεται Βουλισμένη που είναι περισσότερη προστατευμένη από τον άνεμο μα λιγότερο οργανωμένη.

Λασίθι - Βούλισμα 3Η πρόσβαση οδικώς είναι εύκολη μέσω της Εθνικής Οδού Αγίου Νικολάου – Ιεράπετρας. Φτάνοντας στην παραλία θα αφήσετε το αυτοκίνητο σας στο χώρο στάθμευσης. Επίσης μπορείτε να φτάσετε στην παραλία και με το ΚΤΕΛ Λασιθίου (πίνακας δρομολογίων) με κόστος εισιτηρίου 1,60€ και διάρκεια ταξιδιού μισή ώρα.

Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςFisiki skia1ΟμπρέλεςΜε καφετέρια


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τον Άγιο Νικόλαο : 11,4 km
Χρόνος Οδήγησης : 12 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 35.12554,25.74238

You may also like

Ετικέτες , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.