Μαγνησία – Καλλιφτέρη

Μαγνησία - Καλλιφτέρη 1


Η Καλλιφτέρη είναι μία από τις δυο παραλίες – η άλλη είναι ο Αμποβός – της Αφήσσου, από τις πιο γνωστές παραλίες του Πηλίου και μία από τις ωραιότερες του Παγασητικού κόλπου. H Άφησσος βρίσκεται σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων από τον Βόλο και την παραλία θα την συναντήσετε λίγο πριν μπείτε στο χωριό. Στην πλατεία της Αφήσσου αναβλύζει το νερό από την πηγή που ήπιαν νερό κατά την παράδοση, οι Αργοναύτες λίγο πριν ξεκινήσουν για το μακρινό ταξίδι τους.

Καλλιφτέρη 4Η παραλία διαθέτει μεγάλη αμμουδιά (με ψιλή άμμο) και κρυστάλλινα καθαρά ρηχά νερά με αμμώδη βυθό, χαρακτηριστικά δηλαδή που την καθιστούν ιδανική και για οικογένειες με μικρά παιδιά ενώ η πυκνή βλάστηση που φτάνει μέχρι την ακτή, δημιουργεί ένα μαγικό τοπίο χαλάρωσης παρέχοντας παράλληλα και φυσική σκιά. Η παραλία είναι οργανωμένη με 3 beach bar, ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ υπάρχει και δυνατότητα για να απολαύσετε water sports όπως water ski, ποδήλατο κ.ά.

Καλλιφτέρη 3 Καλλιφτέρη 2Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη και μπορεί να γίνει είτε με δικό σας όχημα είτε με το ΚΤΕΛ που εξυπηρετεί την Άφησσο. Το παρκάρισμα ενδέχεται τους μήνες των διακοπών ή τα σαββατοκύριακα να σας δυσκολέψει. Προτού φύγετε από την παραλία, μην ξεχάσετε να απολαύσετε το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα, σε συνδυασμό με την ηρεμία της θάλασσας που λαμπυρίζει από τις πορτοκαλί αποχρώσεις.


Απόσταση από την πόλη του Βόλου : 25 km
Χρόνος Οδήγησης : 36 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 39.27895, 23.15718

You may also like

Ετικέτες , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.