Κεφαλονιά – Μακρύς Γιαλός

Κεφαλονιά - Μακρύς Γιαλός 2Ο Μακρύς Γιαλός είναι από τις πιο όμορφες και κοσμικές παραλίες της Κεφαλλονιάς. Βρίσκεται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το κέντρο του Αργοστολίου, στην περιοχή της Λάσσης, η οποία ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παρουσιάζει έντονη τουριστική κίνηση. Είναι από τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Κεφαλλονιάς αποτελώντας αγαπημένο προορισμό των κατοίκων του Αργοστολίου αλλά και πλήθους τουριστών. Ο Μακρύς Γιαλός είναι μια μεγάλη σε μήκος αμμουδιά – το οποίο κατά πάσα πιθανότητα αποτέλεσε και την αιτία για το όνομά της – και διαθέτει λεπτόκοκκη ξανθή άμμο. Τα νερά είναι σχεδόν πάντοτε πεντακάθαρα και διαυγή με χρώμα γαλάζιο, ενώ παράλληλα είναι και ρηχά ευνοώντας το παιχνίδι στην θάλασσα για τα παιδιά.

Κεφαλονιά - Μακρύς Γιαλός 2Είναι μια από τις πιο οργανωμένες παραλίες σε όλη την Κεφαλλονιά. Επομένως θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση, ναυαγοσώστη, αποδυτήρια αλλά και beach bars – restaurant για να απολαύσετε τον καφέ σας και το ποτό σας ακούγοντας μοντέρνα μουσική ή ακόμα και για να γευματίσετε. Οι λάτρεις των θαλασσίων σπορ δεν θα απογοητευτείτε μιας και στην παραλία υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές. Εκτός από το οργανωμένο κομμάτι, θα βρείτε και ένα τμήμα της παραλίας στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε το δικό σας εξοπλισμό.

Κεφαλονιά - Μακρύς Γιαλός 4Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη μέσω του υπάρχοντος οδικού δικτύου, ακολουθώντας την διαδρομή προς το αεροδρόμιο. Η παραλία περιβάλλεται από πεύκα κάτω από τα οποία – στους χωμάτινους διαμορφωμένους χώρους – θα παρκάρετε το αυτοκίνητό σας. Από εκεί θα μεταβείτε στην παραλία κατεβαίνοντας ένα μικρό τσιμεντένιο δρομάκι. Εναλλακτικά μπορείτε να μεταβείτε στην παραλία με το αστικό ΚΤΕΛ το οποίο έχει συχνά δρομολόγια προς Λάσση (πίνακας δρομολογίων).

Πρόσβαση Οδικώς

 

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από το Αργοστόλι : 3.2 km / Χρόνος Οδήγησης : 6 λεπτά
Απόσταση από το Ληξούρι : 37.8 km / Χρόνος Οδήγησης : 50 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 38.15404,20.48199

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.