Μαγνησία – Μυλοπόταμος

Μαγνησία - Μυλοπόταμος

 

Ο Μυλοπόταμος είναι από τις πιο όμορφες και φημισμένες παραλίες του Πηλίου και βρίσκεται στην πλευρά του Αιγαίου, στο ανατολικό δηλαδή Πήλιο. Η πραγματική ομορφιά του Μυλοποτάμου αποκαλύπτεται τους ανοιξιάτικους μήνες μέχρι και τον Ιούνιο, πριν δηλαδή η προσέλευση στη παραλία να γίνει μαζική. γιατί κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες.

Μαγνησία - Μυλοπόταμος 2Τα γαλαζοπράσινα νερά, σε συνδυασμό με την χρυσή άμμο και το λευκό βοτσαλάκι που κυριαρχούν αποτελούν χαρακτηριστικά της παραλίας και τα οποία της προσδίδουν εξωτικό χαρακτήρα. Ουσιαστικά μιλάμε για μια διπλή παραλία, η οποία χωρίζεται στα δύο από έναν τεράστιο βράχο με μια τρύπα-στοά στο κέντρο του και ο οποίος προσφέρει προστασία από τον αέρα αλλά και σκιά για τον ήλιο.
Μυλοπόταμος 1Γύρω-γύρω υπάρχουν πολλά βράχια ενώ από την άλλη πλευρά του Μυλοποτάμου υπάρχει ένας χείμαρρος, τα νερά του οποίου ενώνονται σε ένα σημείο με τη θάλασσα. Σε αυτόν τον βράχο υπάρχει και αναρριχητικό πεδίο για όσους λάτρεις της συγκεκριμένης δραστηριότητας το επιθυμούν ενώ αρκετές είναι και οι χρονιές που η παραλία έχει κερδίσει την Γαλάζια Σημαία.Η παραλία είναι οργανωμένη καθόσον διαθέτει αποδυτήρια, beach bar, καφετέριες και ταβέρνες (σε μικρή ωστόσο απόσταση) καθώς και ναυαγοσώστη.
Μυλοπόταμος 4Αυτό που δεν θα βρείτε στην συγκεκριμένη παραλία είναι ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η πρόσβαση στην παραλία του Μυλοποτάμου είναι πολύ εύκολη. Μπορείτε να μεταβείτε είτε με το δικό σας αυτοκίνητο είτε με το λεωφορείο από το κοντινότερο σε αυτήν χωριό , το οποίο είναι η Τσαγκαράδα. Σαββατοκύριακα ωστόσο αλλά και αργίες είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με το parking. Σε κάθε περίπτωση θα αφήσετε το αυτοκίνητο σας και θα κατεβείτε σε κάποια από τις 2 πλευρές της παραλίας από τα σκαλοπάτια.Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από την πόλη του Βόλου : 54 km
Χρόνος Οδήγησης : 1 ώρα και 27 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 39.37506,23.20243

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.