Ίος – Του Παπά το Αυλάκι

Ios-Papas_1

Μέσα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας του Αιγαίου, ξεπροβάλλει ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, η Ίος. Αν και είναι μικρό νησί αποτελεί ξεχωριστό προορισμό, με κύρια χαρακτηριστικά τις καθαρές θάλασσες με τα κρυστάλλινα νερά, τις απέραντες χρυσές αμμουδιές και τους γραφικότατους κολπίσκους.

Ios-Papas_2Δεκαεπτά χιλιόμετρα περίπου από το λιμάνι της Ίου, βρίσκεται η παραλία του Παπά το Αυλάκι, ένας απομονωμένος όρμος κρυμμένος σε ένα καταπράσινο τοπίο. Τα πεντακάθαρα νερά της σε αποχρώσεις του μπλε και του γαλαζοπράσινου, η απαλή λευκή αμμουδιά της, οι αμέτρητοι φοίνικες που έχουν φυτευτεί εδώ με ιδιωτική πρωτοβουλία την καθιστούν standar προορισμό για τους επισκέπτες του νησιού. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, και είναι ιδανική για απομόνωση καθώς πολλοί κατασκηνωτές την επιλέγουν για να διανυκτερεύσουν εκεί με τη σκηνή τους. Η πρόσβαση σας σε αυτήν γίνεται με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να την προσεγγίσετε μέσω θαλάσσης, νοικιάζοντας μικρό σκάφος, και αφού περάσετε τις παρακάτω παραλίες Πικρί Νερό – Σαπουνόχωμα – Τρυπητή θα καταλήξετε στην παραλία. Ο άλλος τρόπος είναι με ιδιωτικό ή νοικιασμένο όχημα να οδηγήσετε βορειοανατολικά από το Μαγγανάρι ακολουθώντας τη διαδρομή Παπάς – Κάλαμος – Πλάκα. Κατεβαίνοντας προς Κάλαμο σε ένα πλάτωμα θα αφήσετε το αυτοκίνητο και θα ακολουθήσετε το μονοπάτι για 25 λεπτά περίπου (η είσοδος του μονοπατιού βρίσκεται πάνω στον δρόμο που οδηγεί προς Κάλαμο-Πλάκες). Ξαφνικά θα δείτε την κρυμμένη παραλία και θα κολυμπήσετε στα δροσερά νερά της!

Ios-Papas_3Ios-Papas_4Παπά το Αυλάκι 4 Παπά το Αυλάκι 3Πρόσβαση ΟδικώςΑμμώδηςFisiki skia1Oxi ΟμπρέλεςΧωρίς καφετέριαΧωρίς εστιατόριο

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από την χώρα της Ίου : 15.5 km
Χρόνος Οδήγησης : 32 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.68427,25.38064

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.