Σκύρος – Μώλος

Σκύρος - Μώλος 2

Η παραλία Μώλος είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Σκύρου, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Χώρα του νησιού, και απέχει 11 χιλιόμετρα από τη Λιναριά το λιμάνι της Σκύρου.

Σκύρος - Μώλος 5Ο Μώλος και η γειτονική παραλία Μαγαζιά, «μοιράζονται» τη μεγάλη ακτή με τη χρυσαφένια αμμουδιά. Ο Μώλος πρόκειται για μία μεγάλη σε έκταση παραλία, με την ακτή της να είναι καλυμμένη από ψιλή χρυσή αμμουδιά που συνεχίζει και στο βυθό και γοητεύει με τα γαλανά κρυστάλλινα ρηχά νερά που είναι ιδανικά για οικογένειες με μικρά παιδιά. Η παραλία του Μώλου είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες και οργανωμένες παραλίες της Σκύρου. Θα βρείτε beach bars όπου μπορείτε να απολαύσετε δροσιστικά ροφήματα- cocktails και ελαφριά σνακ, ομπρέλες και ξαπλώστρες που προσφέρονται δωρεάν για τους πελάτες των beach bars καθώς και εστιατόρια για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν νόστιμα εδέσματα. Στην παραλία θα βρείτε επίσης αρκετό ελεύθερο χώρο για όσους επιθυμούν να τοποθετήσουν το δικό τους εξοπλισμό στην ακτή. Στο αριστερό μέρος της παραλίας βρίσκεται το γραφικό λιμανάκι του οικισμού το οποίο δεν ενδείκνυται για μπάνιο, έχει ωστόσο πολύ ωραία θέα στις παραλίες του Μώλου και των Μαγαζιών.

Σκύρος - Μώλος 4Σκύρος - Μώλος 3Η πρόσβαση σας στην παραλία είναι εύκολη οδικώς καθώς η παραλία απέχει περίπου 1.5 χιλιόμετρο από τη χώρα κατευθυνόμενοι προς τον οικισμό του Μώλου. Από τη Λιναριά θα ακολουθήσετε την επαρχιακή οδό Σκύρου – Λιναριάς, κατευθυνόμενοι προς Αχερούνες, και στη συνέχεια με κατεύθυνση προς το χωριό Ασπούς. Μετά από 2 χιλιόμετρα θα φτάσετε στην παραλία Λινό ή Ληνώ. Συνεχίζοντας από την παραλία Ληνώ μετά από 2,5 χιλιόμετρα θα συναντήσετε μια διασταύρωση με πινακίδα προς Μώλο. Η άλλη εναλλακτική είναι να την επισκεφτείτε με τον ΚΤΕΛ Σκύρου που πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια την καλοκαιρινή περίοδο από και προς την παραλία.


Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τη Χώρα της Σκύρου : 1.6 km
Χρόνος Οδήγησης : 5 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 38.91648, 24.57443

You may also like

Ετικέτες , , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.