Σαντορίνη – Βλυχάδα

Σαντορίνη - Βλυχάδα 3

Η παραλία της Βλυχάδας είναι από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σαντορίνης και βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα Φηρά.

Σαντορίνη - Βλυχάδα 5Σαντορίνη - Βλυχάδα 7Είναι από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές παραλίες της Σαντορίνης, καθώς τα ηφαιστειακά λευκά βράχια που την περιστοιχίζουν και φθάνουν σχεδόν ως την θάλασσα, θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Παράλληλα η επίδραση της θάλασσας και του αέρα, δημιούργησαν με το πέρασμα των χρόνων διάφορα σχέδια και σπηλιές πάνω στα βράχια, που συμπληρώνουν το πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό της παραλίας. Η παραλία ξεκινάει από τον ομώνυμο οικισμό, στον οποίο βρίσκεται και το λιμανάκι στο οποίο δένουν οι ψαρόβαρκες και τα σκάφη αναψυχής που επισκέπτονται την περιοχή. Η παραλία έχει μαύρη άμμο και σκούρο βότσαλο με την θάλασσα να βαθαίνει αρκετά γρήγορα. Διαθέτει τμήμα με οργάνωση και θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση αλλά υπάρχει και διαθέσιμος χώρος για να απολαύσετε το μπάνιο σας με το δικό σας εξοπλισμό, ειδικά αν κινηθείτε προς το δυτικό άκρο της παραλίας το οποίο είναι πιο απομονωμένο και ήσυχο.

Σαντορίνη - Βλυχάδα 6Σαντορίνη - Βλυχάδα 1Σαντορίνη - Βλυχάδα 4Από το μικρό μπαράκι που λειτουργεί στην παραλία θα μπορέσετε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα κατά την διάρκεια της επίσκεψης σας σε αυτήν, ενώ στο λιμανάκι του οικισμού υπάρχουν ψαροταβέρνες για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και παραδοσιακούς μεζέδες μετά το μπάνιο σας. Η πρόσβαση είναι εύκολη και γρήγορη μέσω του υπάρχοντος οδικού δικτύου. Από τα Φηρά θα πάρετε τον δρόμο για το Ακρωτήρι και διανύοντας μια απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων, αφού περάσετε τη στροφή για Ακρωτήρι, θα στρίψετε με κατεύθυνση προς τη Βλυχάδα. Φτάνοντας είναι σχεδόν βέβαιο πως τα φουγάρα της ντοματοποιίας Νομικού θα σας εντυπωσιάσουν. Τέλος δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος για να φτάσετε στην παραλία όπως για παράδειγμα με λεωφορείο εκτός και αν διαθέτετε ιδιωτικό σκάφος.

Αναλυτικός Χάρτης
Απόσταση από τα Φηρά : 11 km
Χρόνος Οδήγησης : 9 λεπτά
Συντεταγμένες GPS : 36.33821,25.43239

You may also like

Ετικέτες , , , , , , .Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.